En Sıcak Konular

Adaylığı konuşuluyor!

1 Ekim 2007 11:35 tsi
Adaylığı konuşuluyor! Türkiye referanduma gidiyor. Artık referandum için seçmen kağıtları da vatandaşlara ulaşmaya başladı. Referandumdan evet çıkarsa 11'inci Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerekecek. Şimdi yeni bir aday tartışması başladı. Bakın kimin adaylığı ko

Türkiye 21 Ekim'de sandık başına gidiyor. Referandumda Cumhurbaşkanını halk mı seçsin diye sorulacak ve Türkiye bunun yanıtını verecek. Peki, referandumdan sonra?

Eğer referandumdan evet çıkarsa, Gül’ün görevinin devam edip etmeyeceğine ilişkin problemi çözecek tek adres Yüksek Seçim Kurulu (YSK). Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı basın Başdanışmanı Sever, referandumda evet çıkması halinde Gül'ün de aday olacağını belirtmişti. Sever’in Gül’ün aday olacağını açıklaması, kulislerde iki farklı senaryonun seslendirilmesine neden olmuştu.

Buna göre Gül, referandumdan “evet” çıkması halinde, YSK’nın cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı verebileceğini düşünüyor ve bu olasılığa karşı aday olacağını şimdiden açıklayarak, hem kamuoyu desteği hem de adaylık zeminini hazırlıyor.

Ya da Gül, YSK “seçimin yenilenmesine gerek yok” dese dahi, konumunu tartışmalı duruma düşürmemek için halkoylaması ile seçilmek istiyor. Bu durumda, istifa ederek cumhurbaşkanlığı seçiminin halk oylaması ile yapılmasını sağlayacak ve aday olacak.

Gül aday olacak mı olmayacak mı, ya da Gül'Ün Cumhurbaşkanlığı devam edecek mi etmeyecek mi? Bunlar şimdilik tartışma konusu. Ancak ortada net bir durum olmadığı için olası adaylıklar da konuşulmaya başlandı. Hürriyet'ten fatih Çekirge'ye göre 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de Köşk'ü zorlayabilir. Çekirge şöyle yazdı: Anayasa’daki değişikliğe göre iki kez seçilme hakkı geldiği için Süleyman Demirel tekrar aday olabilir. Süleyman Bey’i iyi tanıdığım için bunu özellikle sormadım. Çünkü "Olmadık şey üzerine konuşmam" der. Ama bana göre çok önemli bir ihtimal.



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,524 µs