En Sıcak Konular

"Silahları, kazılan hendekleri görmüyorlar"

12 Eylül 2015 13:47 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Cizre'de vatandaşlarımıza geçmişte terör baskısı uygulayanlar şimdi orada silahları, kazılan hendekleri görmüyorlar" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Hepimiz omuz omuza bir hareketin kardeşleriyiz, omuz omuza bir hareketin yürüyen yürekleriyiz. AK Parti, bir yürek hareketidir. AK Parti, bir vicdan hareketidir. AK Parti, susturuldu zannedilen, uyudu zannedilen bir devin ayağa kalkmasının adıdır. O dev ayağa kalktı artık diz çöktürülemez. O dev ayağa kalktı artık tereddüt yok, artık herhangi bir şekilde durmak yok" dedi.

"Özgürlükleri, demokrasiyi savunacağız"

AK Parti Genel Başkanı veBaşbakan Davutoğlu, "Türkiye'de ne dikta yönetimlerine ne de terör örgütlerinin baskı ve zulmüne karşı taviz vermeyeceğiz. Onlara karşı dimdik ayakta milli iradeyi, özgürlükleri, demokrasiyi savunacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin her köşesinde sadece meşruiyet hakim olacak"

"20 Temmuz ile 23 Temmuz arasında ülkemizi kaosa sürüklemek için harekete geçenlere karşı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, devraldığımız ağır sorumluluğun farkında olarak net ve açık bir talimat verdik ve şunu söyledik, 'Türkiye'nin her köşesinde sadece ve sadece meşruiyet hakim olacak" diyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Türkiye'nin her köşesinde kim vatandaşlarımızın huzurunu, sükununu bozmak ister, Türkiye'yi kaosa sürüklemek isterse onlara karşı en şiddetli ceza verilecek'. Ve o günden bugüne bunların Kuzey Irak'taki karargahları da Türkiye içinde odaklandıkları her merkez de her şer odağı da Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onun meşru emniyet ve güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla temizleniyor"

"Silahları, kazılan hendekleri görmüyorlar"

AK Parti Genel Başkanı veBaşbakan Ahmet Davutoğlu, "Cizre'de vatandaşlarımıza geçmişte terör baskısı uygulayanlar, şimdi orada stoklanan silahları, kazılan hendekleri görmüyorlar ve bizim hükümetimizin aldığı tedbirlere karşı söz beyan etmeye kalkıyorlar. Bilsinler ki; Cizre de aynen Keşan gibi ya da Bergama gibi ya da Of gibi Türkiye'nin kuzeyindeki, güneyindeki, batısındaki ilçeler gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin aziz bir toprağıdır ve her ilimizde, her ilçemizde mutlak surette kamu düzeni sağlanacak, kardeşliğimiz pekiştirilecektir" dedi.

"Vatandaşlarımızı bağrımıza bastık"

Başbakan Ahmet Davutoğlu erör örgütüne yönelik operasyonlar hakkında ise, "Bu operasyonlarımız kesinlikle hiçbir şekilde 90'ların güvenlikçi anlayışı ile ilişkilendirilemez. O yıllar faili meçhuller vardı. O yıllarda kendi yaylasında, mezrasında yaylasına çıkamayanlar vardı. O yıllarda birçok baskı ile kendi anadilinde ağıt yakamayanlar vardı. Ama şimdi Türkiye'nin her yerinde Türk, Kürt, Sünni, Alevi 78 milyon bütün özgürlüklerle tanıştı. Bu özgürlüklerle birlikte vatandaşlarımızı bağrımıza bastık. Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşlarıma sesleniyorum, 'Omuz omuza veriniz. Selamı, barışı, kardeşliği egemen kılalım'. Diyorlar ki 'Kürtlerin devleti neresi?' Net bir sesle söylüyorum, Türklerin de Kürtlerin de Sünnilerin de Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir" ifadelerini kullandı.

"Bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız"

Yaptığı konuşmada "Kamu düzeni mutlak surette sağlanırken, sivil vatandaşlarımıza Doğu'da, Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimize en küçük bir şekilde, demokratik hukuk devleti kuralları içinde en küçük bir zarar verilmeyecektir, kardeşlerimiz korunacaktır" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza sesleniyorum, sizler Hakkari'de hakkınız olduğu kadar Edirne'de de hakkınız var. Batı'daki kardeşlerime sesleniyorum, Kuzey'deki, Güney'deki kardeşlerime de, sizlerin Edirne'deki hakkınız kadar Hakkari'de de hakkınız var. Bu toprakların her bir santimetrekaresinde bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız" dedi.

"AK Parti hükümetleri inşa, ihya ve imar hükümetleridir"

AK Parti Genel Başkanı veBaşbakan Davutoğlu, "12 yıllık AK Parti hükümetleri tam bir inşa, ihya ve imar hükümetleridir. Hiçbir şekilde, herhangi bir tarzda bu birikimi yok sayacak şekilde bir koalisyona giremezdik. Birileri bütün AK Parti iktidarlarını tam bir başarısızlık gibi gösterip, restorasyondan bahsederse biz ona kendi imar ve inşa planımızı, ihya planımızı anlatırız. Bugün bir kez daha milletimize söz veriyoruz, biz sizin hizmetkarınızız, biz sizin aranızdan çıktık, size hükmetmeye değil, sizinle birlikte ortak bir kadere el ele yürümeye geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Siyasi Erdem Yönetim Kurulu oluşturuluyor

"Bugün tüzüğümüzde bazı değişiklikler yapacağız. Her şeyden önce kurucu değerlerimizin bütün parti kitlelerine, teşkilatlara, belediyelere ve bütün parti kadrolarına yayılabilmesi için yeni bir kurul oluşturuyoruz, Siyasi Erdem Yönetim Kurulu. AK Parti bir siyasi erdemliler hareketi olarak başladı. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik, hikmetle, irfanla birleştirdik. Şimdi de bu birleşmeyi kalıcı kılmak ve partimizin kadroları içinden gelen tecrübe birikimini yeni siyaset nesillerine aktarmak için Siyasi Erdem ve Etik Kurulu oluşturuyoruz" diyen  AK Parti Genel Başkanı veBaşbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerinin devamında şunları söyledi: 

"İki önemli genel başkan yardımcılığı daha kuruyoruz. Birisi, insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı diğeri de şehir, çevre ve kültür işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı. Daha önce başka birimlerde deruhte edilen bu görevler, bugün başlı başına kendi birimlerini oluşturacak şekilde organize edilecekler. Yine tüzüğümüzle birlikte, bu dönemin, 25'inci dönemin kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz" 
AA


Bu haber 980 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs