En Sıcak Konular

'Türkiye üzerinde bir oyun oynanıyor'

10 Eylül 2015 14:44 tsi
'Türkiye üzerinde bir oyun oynanıyor' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, saldırıların ve şehitlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, "Şu anda Türkiye üzerinde bir oyun oynanıyor" dedi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, son günlerde artan terör saldırılarını ve vatandaşların terör olayları karşısındaki protestolarını AA muhabirine değerlendirdi.

Saldırıların ve şehitlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini ve terörün bitmesi için çok çaba sarf ettiklerini ancak bazı çevrelerin terörün istismarını yaptığını belirten Atalay, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Atalay, "Şu anda Türkiye üzerinde bir oyun oynanıyor, ama hiç kimse bir umuda kapılmasın, hiç heveslenmesin bunlar başaramayacaklar. Türkiye bu konularda tecrübelidir, birikimi vardır" ifadelerini kullanarak, devletin tüm mekanizmalarıyla terör olaylarına karşı yoğun bir çalışma sergilediğini, il, ilçe ve kırsalda güvenlik güçlerinin çok ileri tedbirler aldığını ve almaya devam edeceğini anlattı.

Terörle mücadele ederken vatandaşlar ile terör örgütü unsurlarının büyük bir titizlikle ayrılması gerektiğine dikkati çeken Atalay, "Vatandaşımız bizim için çok önemli. O acıyı bölgede yaşayan vatandaşlarımız çekiyor, vatandaşların hakkının, hukukunun iyi korunması gerekiyor ve bu konuda da büyük bir hassasiyet var" diye konuştu.

"Türkiye’nin terörü uluslararası boyutlara, irtibatlara sahiptir"

Beşir Atalay, seçim sürecinde yaşanan terör olaylarının, "yalın gelişmeler" olarak yorumlanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin terörü uluslararası boyutlara, irtibatlara sahiptir, onları da gözden kaçırmamak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye ile ilgili hain planlar içinde olanların arzusu"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, terör olayları karşısında vatandaşın haklı tepkisini de anladıklarını, ancak hukuka uygun olmayan sonuçlar doğurması halinde protestoların da demokratik tepki olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.

Beşir Atalay, "Ne vatandaşlara saldırı ne şehirlerarası otobüslere müdahale ne basın-yayın kuruluşlarına saldırı ne de siyasi partilere saldırı bunların hiçbirisi hukuki değil, ayrıca da yanlış politikadır. Türkiye ile ilgili hain planlar içinde olanların arzusu budur. İnsanları birbirine düşürmek, ülke içindeki huzursuzluğu, kaosu artırmak, bunu yapanlar onların istediği hedeflere hizmet etmiş olurlar" dedi.

Terör ve şiddet ortamında, herkesin birbirine kenetlenmesi gerektiğini ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"Bir kişiyi 'bu, öteki' diye ayıramayız, bu ülkenin bütünlüğü burada. Biz, böyle büyük olduk, böyle Türkiye olduk. Biz, AK Parti olarak Türkiye'nin her köşesinde siyaset yapan, her köşesinden destek alan, oy alan bir parti olarak bu bütünlüğü çok önemli görüyoruz. Bu çok renkliliği çok önemli görüyoruz. Bütün renklerle Türkiye güzel ve Türkiye böyle büyük. Otobüslere müdahale gibi siyasi partilere saldırı gibi bütün bu tutumlar bu bütünlüğü bozar. Siyasi partiler demokrasinin simgesidir. Biz şunu istiyoruz; terör ve şiddet olmasın, bütün konular, ülkenin meseleleri siyaset içinde tartışılsın. Hangi parti olursa olsun eğer orada hukuksuzluk varsa, orada bir teröre destek gibi tutum varsa bunların şikayet yeri veya değerlendirme yeri yargıdır. Vatandaşın gidip de kendisini yargı yerine, güvenlik yerine koyarak o saldırıları yapması yanlıştır, bu tam da terörün, terör örgütünün arkasındaki güçlere yarar."

"Medyaya, siyasi partilere saldırmak çok yanlış"

Atalay, İstanbul'da büyük bir gazetenin hizmet binasına yapılan saldırı sonrasında yetkili kişilerin uyarılarıyla olay yerine polis takviyesi yapıldığını, gözaltına alınanlar bulunduğunu belirterek, "Medyaya, siyasi partilere saldırmak çok yanlış. Kim yaparsa yapsın bunları savunulacak bir tarafı yok, biz şiddetle kınıyoruz. AK Parti ve AK Parti camiası olarak bunların hiçbirini tasvip etmiyoruz, güvenlik birimlerini ve yargıyı daha aktif olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

"Şu anda terörü bahane ederek kimi dengesiz kişilerin çıkıp partilere falan saldırması sadece bize zarar verir" diyen Atalay, düşmanlıkları, ayrılıkları körükleyen, teşvik eden değil aksine kardeşliği ve birlikteliği daha fazla sağlayacak konuşmalara ve tutumlara yönelinmesi gerektiğini kaydetti.

Yaşanan zor günlerde etnik ayrımcılık öngören, teşvik eden tutumlar geliştirilmesinin Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülük olduğunu dile getiren Atalay, vatandaşları sağduyulu, olgun ve basiretli tutum sergilemeye davet etti.

"Siyasi partilerle ilgili tepki koyma, oyla olur"

Beşir Atalay, HDP milletvekillerinin açıklama ve eylemlerini de eleştirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Millet bunları iyi değerlendirmeli. Değerlendirmenin iki mekanizması var. Teröre destek siyasi partilerle ilgili en önemli ayraçtır. Batı sisteminde, demokratik sistemlerde siyasi partiler terörle, şiddetle bütünleşmedikçe onlara hiç müdahale edilmez, milletvekilliğinin dokunulmazlığı sınırı da budur. Burada milletvekilleri yanlışlar yapıyorsa yargı var, bunun yolu yargının harekete geçmesi. İkinci bir yolu ise siyasi partilerle ilgili tepki koyma oy ile olur. Millet siyasi partileri denetler, seçim zamanı geldiğinde ona dersini verir. Eğer bir partinin genel başkanı bu açıklamayı yapıyorsa, milletvekilleri erzak taşıyorsa milletin gözü önünde oluyor, bunları millet biliyor, medya organlarında yer alıyor. Milletin onlara dersini vermesi lazım. Biz bunları asla onaylamıyoruz, bir siyasi parti bu tavırlar içinde olamaz, büyük yanlışlar yaptılar ve yapıyorlar. Siyasi parti şiddetten ve terörden kendini ayrı tutamıyorsa o özgür siyaset değildir. O kendi inisiyatifini, siyasetini zaten kendisi yürütmüyor demektir, terör örgütüne teslim etmiştir iradesini ve oradan talimatlar alıyor demektir. Zaten bu bir siyasi parti de değildir."

AA



Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs