En Sıcak Konular

Cizre'ye yürüyen HDP'liler ile polis arasında gerginlik

10 Eylül 2015 10:49 tsi
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla Cizre'ye doğru yürüyüşe geçen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekilleri güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağıyla ilgili durumu yerinde görmek isteyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDPli bakanlar ve bazı milletvekilleri İdil ilçesinden Cizre ilçesine gitmek için yürüyor. Araçlarla gitmek isteyen heyete güvenlik güçleri izin vermedi. Bunun üzerine HDP heyeti, yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Cizre'ye yürüyor. Heyette bulunan 6 milletvekilinin ise İdil'de düzenlenecek mitinge katılacağı öğrenildi.

Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledikten sonra dün Cizre'ye doğru yola çıkan Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, güvenlik güçlerinin olumsuz cevabıyla karşılaştı. Heyetin yolu, Mardin'in Midyat ilçesi çıkışında polisler tarafından kesildi. Araçlarının yola devam etmesine izin verilmeyince Demirtaş ve beraberindekiler, 90 kilometre uzaklıktaki Cizre'ye doğru yürümeye başladı. Güzergah üzerinde yolları iki kez daha kesilen HDP'liler, barikatları aşarak akşam saatlerinde İdil ilçesine vardı. Geceyi burada geçiren grup, bugün gece saat 03.00'da Cizre'ye doğru yeniden yürümeye başladı. Birkaç kilometre gittikten sonra yolları tekrar askerler tarafından kesildi. Bunun üzerine Demirtaş ve beraberindekiler, vadiden aşağıya doğru Cizre'ye girmek için yürüdü. Cizre'ye yaklaşık 40 kilometreleri bulunan grubun yürüyüşü devam ediyor.

HDP'LİLERLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK

Köy yolları ve vadileri kullanarak İdil üzerinden Cizre'ye giden HDP'liler, Aslantepe bölgesinde yerleşim yerlerinden yaklaşık 3 kilometre uzakta çevik kuvvet polisi tarafından durduruldu. Gerginlik sırasında bazı HDP'li milletvekilleriyle polisler arasında itiş kakış yaşandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Burası polis değil, jandarma bölgesi. Bizi engelleyemezsiniz." dedi. Polisler ise valinin talimatıyla burada görevlendirildiklerini söyledi.
 
HDP'liler ile polisler arasındaki gerginlik sürüyor.
 

Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs