En Sıcak Konular

Uyku şekliniz kişiliğinizi ele veriyor

1 Ekim 2007 10:09 tsi
Numaracı, hoşgörüsüz, anarşist... Uyanıkken bu kalıplardan hiçbiri sizi tanımlamıyor olabilir, peki ya uyurken?

Britanya'da yapılan araştırma uyku anında ortaya çıkan özellikleri sıraladı.
Uyku sırasında bencil misiniz yoksa dikkatli mi? Siz farkında olmasanız da, uyku sırasındaki 'halleriniz' nasıl bir insan olduğunuz konusunda da ipuçları veriyor. Sociology dergisinde yayımlanan yeni bir rapor, uyurken karakterimiz dışı davranışlarda bulunduğumuzu söylüyor.


Anarşist 'kuralsız' uyuyor
Warwick Üniversitesi'nden Dr. Simon Williams'ın yaptığı araştırma, uyuyanları, dikkatli, hoşgörüsüz, anarşist, numara yapan, sapkın, kestiren, şekerleme yapan ve bencil gibi sekiz kategoriye ayırıyor. Örneğin 'dikkatli'ler, çabuk uyanıyor. Dr. Williams, ebeveynlerin özellikle annelerin 'dikkatli' olduklarını, bebeklerinin en ufak ağlamasında hemen uyandıklarını söylüyor. 'Hoşgörüsüz'ler, kendi uykularını her şeyden önce tutuyor, diğerlerinin uyanmasını önemsemiyor. Tedavi görmeyi reddeden horlayanlarla uyurgezerler ve çocuklarının ağlamasını duymasına rağmen kalkmayanlar ise 'bencil' kategorisine giriyor.
'Anarşist uykucu'lar, uyku için doğru zaman ve yer konusundaki kurallara uymayı başaramıyor. 'Kestirenler', inecekleri durakları kaçırmadan, trende ya da otobüste uyuyabilenler. 'Şekerleme yapanlar'ınsa artık gizlenmelerine gerek yok. Williams, "Şekerleme iş dünyasının önemli bir parçası haline geliyor. Bazı şirketler, çalışanları için 'şekerleme odaları' yapıyor" diyor.


Uyku stiliniz hakkındaki gerçekler
Erkeklerde de görülse de 'uyuyor numarası yapmak' genellikle kadınlara özgü. 'Sapkınlar' gece uyumayanların kategorisi. Raporda, "Bütün garip veya harika şeyler uyurken başımıza gelebilir" diye yazıyor. Diyet yapanlar, gece mutfağa atıştırmaya giderken yakalanıyor. Aşırı durumlar da ortaya çıkabiliyor. Rapor, "Bazı insanların uykuda cinayet işlediklerini" gösteriyor.
Rapor; kendisi uyurken, kitap okuyan partnerini kısa sürede rahatsız etmeye başlayanlar 'hoşgörüsüz', en ufak bir seste uyananlar 'dikkatli', horlayan ve uyurgezerler 'bencil', çocuklarını beslemek için bile uyanmaya üşenen tembel uykucuları düşüncesiz olarak kategorilendiriyor. Dr. Simon Williams, anarşist uykucuların uykularında cinayet bile işleyebileceğini söylüyor.

Aktif haber



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs