En Sıcak Konular

Hayrünnisa Gül resepsiyona katılmayacak

1 Ekim 2007 08:38 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın bu akşamki Meclis açılış resepsiyonuna, eşi ile birlikte davetli bulunmasına karşın son dakika değişikliği olmazsa katılmama kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün açış konuşmasını yapacağı TBMM'de, akşam Toptan ve eşi Saime Toptan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan resepsiyona eşsiz katılacak. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç türbanlı olduğu için 22. dönem TBMM'sinde yıllık geneleksel resepsiyonlarda eşsiz ev sahipliği yapıyordu. Böylece TSK'nın üst düzey komuta kademesi de resepsiyonlara geliyordu. 23. dönem TBMM'de eşi türbansız olan Köksal Toptan'ın başkan seçilmesiyle birlikte bu yılki resepsiyon daveti ise eşli olarak yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda Başbakan ve Dışişleri Bakanı iken resepsiyonlara eşsiz katılan Gül, bugün cumhurbaşkanı sıfatıyla katılacağı resepsiyona yine eşi Hayrünnisa Gül olmadan gelecek. Son dakika değişikliği olmazsa Hayrünnisa Gül'ün katılmama kararı aldığı resepsiyonda hükümet üyelerinden eşi türbanlı olan bakanlar tarafından nasıl bir tutum takınılacağı ise bu akşam belli olacak.
     
Hayrünnisa Gül'ün katılmayacağı resepsiyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılıp katılmayacağı ise kesinlik kazanmadı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büşyükanıt ile kuvvet komutanları tarafından resepsiyon konusunda nasıl bir tutum takınılacağı ise bugün ortaya çıkacak.
     
     
Münevver Hanım katılmamıştı
     
Eski TBMM Başkanı Arınç'ın eşi Münevver Arınç, resepsiyonlara hiç katılmamıştı. Münevver Arınç sadece TBMM ödülünün töreni nedeniyle Meclis'e gelmişti. Münevver Arınç'ın bu sefer milletvekili eşi sıfatıyla davetli olduğu resepsiyona katılıp katılmayacağı da merak konusu oldu.
     
milliyet



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,377 µs