En Sıcak Konular

Terörün hedefi artık bölgeye giden hizmet

1 Ekim 2007 08:18 tsi
Terörün hedefi artık bölgeye giden hizmet Beytüşşebap'ta 12 kişiyi öldüren eli kanlı teröristlerin, son hedefleri ise köylerine su getirmek için çalışan masum siviller oldu. Bölgeye 'hizmeti' tehdit olarak gören teröristlerin gerçekliştirdiği katliama lanet yağdı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaçköyü yakınlarında terör örgütü PKK üyelerinin düzenlediği saldırıda ölen 12'e kişi için tören düzenlendi. Saldırıda minibüsün altına saklandığı halde teröristlerce öldürüldüğü söylenen 5 yaşındaki Medeni Akdoğan'ın ise yaşadığı öğrenildi.

BU SALDIRI BİR KATLİAMDIR

Saldırıda hayatını kaybeden gönüllü köy korucuları Kamil Akdoğan, Rahmi Acer, Kadri Acer, Orhan Acer, Kazım Acer, geçici köy korucusu ve köymuhtarı Yusuf Acer ve Zeki Acer, köylüler Reşit Acer, Harun Acer, Sefer Acer, Bengin Acer ve Cuma Ermahan için, Beytüşşebap Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Şırnak Valisi Selahattin Aparı, törende yaptığı konuşmada, terörün bu saldırıyla gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. PKK mensuplarının köylerine su getirmek için çalışan 13 vatandaşı haince katlettiğini ve 2 vatandaşı da yaraladığını ifade eden Aparı, "Bu terör olayıdır, bu bir insanlık dışı olaydır, lanetle kınıyoruz. Bu bir katliamdır. Bunu yapanlar insan olamaz. Terör örgütü PKK bir kezdaha gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Bu kutsal topraklarda geçmişteolduğu bugünde kararlılıkla terör örgütü PKK ile mücadelemiz sürecektir. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz bu vatandaşlarımıza sahip çıkacaktır. Buailelere ve diğer şehit ailelerine sahip çıkacaktır. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar başsağlığı mesajları göndererek, acınızı paylaştı" diye konuştu. Konuşmanın ardından, Beşağaç köyüne götürülen cenazeler, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada İHD'de de saldırıyı kınadı. İHD açıklamasında, "Yaşam hakkına yönelik eylemler, kimler tarafından yapılırsa yapılsın bizler tarafından kabul edilemez bir durumdur" denildi.

PKK çirkin yüzünü gösterdi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Şırnak'ta terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "PKK terör örgütü çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir, masum insanları öldürmüştür" dedi. Şahin, Avrupa Adalet ve İçişleri Bakanları gayri resmi toplantısına katılmak üzere Portekiz'e hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, "Son derece üzüldüm. Gerçekten, yıllardır suyu olmayan Beytüşşebab'ta bir köye su götürmek için çalışan ve bu çalışmadan dönen kişiler, PKK terör örgütü tarafından taranmışlar. PKK terör örgütü çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir, masum insanları öldürmüştür" dedi.

PKK katliamına DTP'den kınama

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, Beytüşşebap Beşağaç köyünde su şebekesinde çalışan 12 vatandaşın katledilmesini kınadıklarını bildirdi. Demirtaş, “Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

Valilikten düzeltme

Şırnak Valisi Selahattin Aparı yaptığı açıklamada katliamda öldüğü söylenen 5 yaşındaki Medeni Akdoğan'ın yaşadığını söyledi. Aparı, çocuğun olay akşamı yakınlarının yanında kaldığını eve dönmeyince köylülerin minibüs şöforü babası ile birlikte gittiğini söylemeleri üzerine olayda öldüğünü düşündükleri gerekçesiyle böyle bilgi verildiğini belirtti.

yenişafak



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs