En Sıcak Konular

CHP PM toplantısı

23 Ağustos 2015 16:08 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Devletin teamüllerini, Anayasasını ayaklar altına almaya kimsenin hakkı yoktur. Bir mağduriyet edebiyatı da yapmıyoruz, onlar gibi değiliz biz. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Vermiyorlarsa sevgili yurttaşım sana havale ediy

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de şu anda hukukun bulunmadığını, demokrasinin askıya alındığını, Anayasa'nın çalışmadığını savunarak, "Bir sivil darbeyle karşı karşıyayız. Teamüller hiç çalışmıyor. 'Beştepe'nin yolunu bulamayan, ben ona yetki vermem, görev vermem' diyor. Senin yolunu bulduğun gibi biz yolumuzu bulmayız" dedi.

Parti Meclisi toplantısı öncesinde, gazetecilere açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Kocatepe Camisi'nde katıldığı şehit cenazesinde, şehit babasının kendisine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Bizim ocağımız söndü, başkalarının ocağı sönmesin, neden hükümet kurmuyorsunuz, niye birleşmiyorsunuz" dediğini aktardı. Şehit babasına seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sevgili kardeşim, bu tabloyu senin istediğin noktaya getirmek için ben elimden geleni yaptım, Allah şahittir. Kişisel çıkar gütmedim, parti çıkarı gütmedim. Bu ülkede kan akmasın, analar ağlamasın diye elimden gelen her şeyi senin için yaptım, bu ülkenin güzel insanları için yaptım. Ama onlar, kaosu tercih ettiler, bir araya gelmediler. Gelmek istemediler. Çünkü onların derdi senin çocuğun değil, senin huzurun değil, onların derdi koltukları. Bunu çok iyi bilmeni isterim. Bu ülke, bu noktaya kolay gelmedi. Bilinçli olarak getirildi. Bir kaos ortamı yaratıp, 'Bakın bizi seçmediniz, ülke bu hale geldi' bu mesajı vermek istiyor sana."

Ülkeye yazık olduğunu, herkesin görevinin bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Eksiğim, kusurum, yanlışım varsa bana söyle. Yoksa, elini vicdanına koy ve sandığa giderken düşün, 'Yeter' de" diye konuştu.

- "Dolar yükseldikçe köşeyi dönüyorsunuz"

Ülkede doların yükseldiğini, birilerinin "Dolar yükseldi, kaygımız yok" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizin zaten kaygınız olmaz ki, vatandaşın dolar hesabı mı var, sizin dolar hesabınız var. Siz zaten dolar yükseldikçe köşeyi dönüyorsunuz, sen vatandaşı mı düşünüyorsun" ifadelerini kullandı.

Siyasetin hesap verme, ülkeyi düşünme işi olduğunu, bunları bırakıp siyaseti zenginleşme aracı olarak tercih edenlerin bu ülkeye ağır bedeller ödettiğini savunan Kılıçdaroğlu, etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapanlara izin verilmemesini istedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün bir gazetede mektubu yayınlanan polis memurunun, "Biz artık ölmek istemiyoruz, yanlış anlamayın, korktuğumuzdan, çekindiğimizden asla değil, bu ülkeye, bu vatana 30 yıldır çözülemeyen bir meselenin çözümüne ölerek hizmet edemeyeceğimizi anladığımızdan" dediğini belirterek, "Daha ne desin bu polis memuru. Biz bu polis memuru kardeşimiz gibi düşünüyoruz. Birbirimizi öldürerek bu ülkeye hizmet edemeyiz" şeklinde konuştu.

- "Biz çözeriz, biz samimiyiz"

Bu sorunu da kendilerinin çözeceğini, toplumsal barışı sağlayacaklarını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz çözeriz, biz samimiyiz. Verilmeyecek hesabımız yok. ülkemizin birliği ve bütünlüğü içinde şanlı bayrağımızın altında bu sorunu çözeriz. Koltuk sevdalısı değiliz biz.

Açıkça itiraf ediyorlar, kaosu neden yarattıklarını itiraf ediyorlar. 'Eğer siz başkan seçseydiniz bu kaos olmazdı' diyorlar. Olacak şey mi. Önümüzdeki seçimler bir dayatma seçimidir. 'Senin iradene güvenmiyorum, verdiğin oya da güvenmiyorum. Kaosu, gözyaşını yarattım. Bana tekrar oy vereceksin. Vermezsen seni daha da perişan ederim'. Geldiğimiz nokta budur. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, herkes iyi düşünsün. Türkiye'de şu anda hukuk yok, demokrasi askıya alınmış, Anayasa çalışmıyor şu anda. Bir sivil darbeyle karşı karşıyayız. Teamüller hiç çalışmıyor. 'Beştepe'nin yolunu bulamayan, ben ona yetki vermem, görev vermem' diyor. Senin yolunu bulduğun gibi biz yolumuzu bulmayız. Senin paraları nasıl sıfırladığını biz çok iyi biliyoruz. Biz namuslu insanlarız, ahlaklı insanlarız. Biz ahlak yoksunu hele hele hiç değiliz. Kul hakkı yemek hele hele bizim kitabımızda yoktur. Herkese saygılıyız biz. Devletin teamüllerini, Anayasasını ayaklar altına almaya kimsenin hakkı yoktur. Bir mağduriyet edebiyatı da yapmıyoruz biz. Onlar gibi değiliz biz. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Vermiyorlarsa sevgili yurttaşım sana havale ediyorum, sen verdireceksin. Biz kavgadan yana değiliz. Çözeceksek sorunu el birliğiyle, demokrasi içinde çözeceğiz."

- "Eğer koalisyon olsaydı..."

Kemal Kılıçdaroğlu, eğer bir koalisyon olsaydı, bu bayramda emeklilerin birer maaş ikramiyelerini alacaklarını, asgari ücretin bin 500 liraya çıkacağını, çiftçinin kullandığı mazotun 1.5 lira olacağını, taşeron denilen belaya son verileceğini, tüm taşeron işçilerinin kadroya alınacağını söyledi.

Koalisyon kurulsaydı, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığından çıkacağını, Türkiye'nin içeride ve dışarıda saygın bir Türkiye Cumhuriyet Hükümeti olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bunlar olmadı. Diyecek ki vatandaşlarımız, 'Bu ülkede bir Başbakan var, Sayın Davutoğlu var. Başbakanlık koltuğunda oturuyor. Doğru, bir Başbakan var, Başbakanlık koltuğunda da oturuyor ama üzülerek söyleyeyim, etkisiz eleman. Boynunda davuluyla geziyor, tokmak başka yerlerde. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından bir gazetecinin, "Seçim hükümeti kurulurken, CHP içinden bazı isimlere teklif götürüleceği" iddialarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "CHP'de o kadar karaktersiz insan yoktur" dedi.

- Öncesinde MYK'yı topladı

Kemal Kılıçdaroğlu, PM öncesinde ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıda, erken seçimde partinin aday belirleme yönteminin ele alındığı öğrenildi. MYK'nın aday belirleme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına yönelik tek maddeyi PM gündemine aldığı belirtildi. CHP tüzüğüne göre partinin seçimlerde adaylarının yüzde 85'ini önseçimle belirlemesi gerekiyor. Ancak CHP, 1 Kasım'da yapılması planlanan bir erken seçimde kısıtlı süre nedeniyle bir yönetmelik değişikliği yapmayı düşünüyor. PM'de böyle bir karar alınması yönünde CHP, önseçim yapıp yapmayacağını YSK'ya soracak.

Öte yandan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in istifasıyla boşalan PM üyeliğine eski MYK üyelerinden Hakkı Süha Okay yedek listeden geldi. Okay da PM toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından PM, basına kapalı olarak devam etti.

AA

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,220 µs