En Sıcak Konular

İkinci eğit-donat için İngiliz desteği

23 Ağustos 2015 08:59 tsi
İkinci eğit-donat için İngiliz desteği
Ilımlı Suriye muhaliflerine destek olmak amacıyla ABD'nin ardından İngiltere de asker gönderiyor. Kırkşehir'e gelecek 85 asker, muhaliflerin eğitimlerini üstlenecek.

Eğit-donat programına İngilizlerden de destek geldi. Geçen mayıs ayında Kırşehir'de başlayan ve ilk grubu Suriye'ye gönderilen eğit-donatın bundan sonraki eğitimlerine katılmak üzere 85 İngiliz askeri Türkiye'ye gelmeye başladı. İngiltere'nin programa desteğinin, eğit-donat programının biteceği iddialarının ardından gelmesi ise dikkat çekti.

110 KİŞİ EĞİTİLİYOR

ABD, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'da yürütülen ılımlı Suriyeli muhaliflerin eğitilip-donatılarak Suriye'ye gönderilmesini öngören program devam ederken, İngiltere'nin de program için desteğini arttıracağı belirtilmişti. ABD ile Şubat ayında varılan mutabakat sonucu ABD askerleri Kırşehir'e gelmiş, programa seçilen ılımlı Suriyeli muhaliflerin eğitimine Mayıs ayında başlanmıştı. İlk grubun 12 Temmuz'da sahaya gönderilmesinin ardından yaklaşık 110 kişilik ikinci grubun eğitimine ise Temmuz ayında başlanmıştı.

85 İNGİLİZ ASKERİ GELECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İngiliz muadili David Cameron arasındaki telefon görüşmesinde de gündeme gelen İngiltere'nin eğit-donat programına dahil olma isteği yeniden ele alınmıştı. İngiltere'nin eğit-donat programına desteğini somutlaştırarak göndereceği 85 İngiliz askerinin ilk grubu Türkiye'ye geldi. Kaynaklar, askerlerin büyük bir kısmının Kırşehir'de programın gerçekleştirildiği kampa nakledildiğini belirtti. Öte yandan, İngiltere'nin programa desteğinin, eğit-donat programının biteceği ve ilk grubun neredeyse tamamının alıkonulduğu iddialarının ardından gelmesi ise dikkat çekti. Kaynaklar, eğit-donatın bitmesinin söz konusu olmadığını belirtirken, 'tam tersine projenin kapsamının genişleyerek sürdüğünü' belirtti.

HEM DAEŞ HEM REJİM

Öte yandan, Ankara ve Washington sahaya gönderilen eğitdonat gruplarının havadan korunması konusunda da net olarak anlaştı. Bu kapsamda, hem rejim hem DAEŞ'ten gelen tehditlere karşı eğit-donat programı kapsamında sahaya gönderilen savaşçıların havadan korunması mümkün olacak.

Sabah



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs