En Sıcak Konular

Tayland'daki bombalı saldırı

18 Ağustos 2015 16:24 tsi
Saldırıda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldİ.

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Yetkililer, saldırıda ölenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini, saldırıda 120'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden 5'inin Taylandlı, 2'sinin Çinli, 2'sinin Hong Konglu, 2'sinin Malezyalı, birinin de Singapurlu olduğu belirtilirken, diğer 8 kurbanının milliyetlerinin henüz bilinmediği kaydedildi.

Polis saldırının faillerini ararken, güvenlik kameralarında şüphe çeken, sarı tişörtlü ve sırt çantalı erkeğin kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi. Bu kişinin sırt çantasını tapınağın korkuluğuna astıktan sonra olay yerinden ayrıldığı belirtildi.

Tayland'da cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayut Çan-oça, yaptığı açıklamada, bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin yakalanacağını ve adalete teslim edileceğini söyledi.

Taylandlı ordu komutanı Udomdej Sitabutr da televizyonlarda yayınlanan söyleşisinde, saldırıda kullanılan bombanın türü ve eylemin niteliği göz önünde bulundurulduğunda, olayın arkasında ülkenin güneyindeki Müslüman ayrılıkçıların bulunmasına ihtimal vermediğini ifade etti.

- Ölenler arasında bir İngiltere vatandaşı da bulunuyor

Öte yandan konuya ilişkin açıklamada bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, saldırıda hayatını kaybedenler arasında bir İngiltere vatandaşı olduğunu bildirirken, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine, dostlarına ve Tayland halkına taziyelerini iletti.

Bangkok'ta yaşanan can kaybı ve yaralanmaları "korkunç" olarak nitelendiren Hammond, "Toplumun masum üyelerine yönelik düzenlenen bu şiddet dolu, vurdumduymaz eylemi kınıyorum. Hong Kong'da ikamet eden bir İngiltere vatandaşının saldırıda hayatını kaybettiğini doğruluyorum. Tayland'daki İngiltere Büyükelçiliği çalışanları bu zor zamanda kurbanın ailesine yardımcı oluyor. Bu tiksindirici eylemin soruşturulması için Birleşik Krallık'ın desteği Taylandlı yetkililere sunuldu" ifadeleri kullandı.

Hammond, İngiliz Dışişleri Bakanlığının Tayland'daki yetkililerle yakın iletişimde olduğunu vurgulayarak, "Tayland'daki İngiltere vatandaşları, bu ülkeye yönelik yapılan seyahat tavsiyelerimizi incelemek için Dışişleri Bakanlığının internet sayfasını kontrol etmeli" tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan, İngiltere Başbakanı David Cameron, konuya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden bir İngiltere vatandaşı olduğunu öğrenmekten dolayı derin üzüntü duyduğunu kaydetti.

a



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,309 µs