En Sıcak Konular

'Üçüncü Kurtarma Paketi' parlamentodan geçti

14 Ağustos 2015 10:56 tsi
'Üçüncü Kurtarma Paketi' parlamentodan geçti
Yunan hükümetinin Avrupalı kurumlarla vardığı anlaşma, parlamentoda bugün yapılan oylamada, hükümet ve muhalefet partilerinden 222 milletvekilinin "evet" oyu ile kabul edildi.

Yunan hükümetinin 86 milyar avroluk "Üçüncü Kurtarma Paketi"ne ilişkin Avrupalı kurumlarla vardığı anlaşma, hükümet ve muhalefet partilerinden 222 milletvekilinin "evet" oylarıyla, Yunan Parlamentosunda onaylandı.
 
Dün acil koduyla ve yasa tasarısı şeklinde parlamentoya getirilen anlaşma, gece yarısından sonra başlayan ve sabaha kadar süren görüşmelerin ardından, bugün yapılan oylamada, hükümet ve muhalefet partilerinden 222 milletvekilinin "evet" oyu ile kabul edildi.
 
300 sandalyeli parlamentoda 297 milletvekilinin katıldığı oylamada, hükümet kanadından bazı milletvekilleriyle muhalefet partilerinden 64 milletvekili "hayır" oyu kullanırken, 11 milletvekili ise çekimser kaldı.
 
Parlamentoda 149 sandalyesi bulunan hükümetinin büyük ortağı SYRIZA’dan 31 milletvekili anlaşmaya karşı "ret" oyu kullandı.
 
Avrupa Merkez Bankası, Yunan Parlamentosu’ndan geçen anlaşmanın bugün acilen toplanması kararlaştırılan Avro Grubu toplantısında ve bazı üye ülkelerin parlamentolarında onaylanmasının ardından, "Üçüncü Kurtarma Paketi" kapsamında, Yunanistan’a verilmesi kararlaştırılan 86 milyar avroluk kredinin bir bölümünü serbest bırakacak. Mali kriz nedeniyle ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan’ın, ödeme süresi gelen Avrupa Merkez Bankası ve IMF’ye olan borçlarını ödemek, bankaları sermayelendirmek ve devletin iç borçlarını karşılamak için ilk aşamada 25 milyar avroya ihtiyacı bulunuyor.
 
Yunan hükümetinin iflastan kurtulmak için kabul etmek zorunda kaldığı anlaşma, 86 milyar avroluk yeni kredi sözleşmesi ve Yunanistan’ın yerine getirmeyi taahhüt ettiği ön koşullar olmak üzere ki bölümden oluşuyor.
 
Yunan ekonomisinde 2016 yılı için yüzde 0,50, 2017 için yüzde 1,75 ve 2018 için yüzde 3,5 faiz dışı fazlalık oluşturulması öngörülen anlaşmada, taşınmaz mal varlıklarında ve bazı ürünlerde vergilerin artırılması, iş ve sosyal güvenlikle ilgili konularda köklü değişiklikler yapılması, bazı mesleklerin ve enerji piyasasının serbestleştirilmesi, çiftçilere yakıt vergisi muafiyetinin kaldırılması ve tarım ürünlerinin vergilendirilmesi, özelleştirmeler için özel bir fon oluşturulması ve 2017 sonuna kadar bu fona özelleştirmelerden elde edilecek 6,4 milyarlık kaynak aktarılması gibi reformlar yer alıyor.

aa


Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,146 µs