En Sıcak Konular

MHP'den AK Parti'ye cevap

14 Ağustos 2015 08:16 tsi
MHP'den AK Parti'ye cevap MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin, azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşunun bozulmadığını bildirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ile AK Parti arasında birkoalisyon hükümeti kurulamayacağının ortaya çıkması üzerine, kurmay ekibiyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 9 Temmuz'da hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığını ve 13 Temmuz'da da CHP'yle ilk temaslarını başlattığını anımsatan Bahçeli, AK Parti-CHP heyetleriyle beş aşamalı istikşafi görüşmelerin yapıldığını ve bu görüşmelerin sonucunun da karar vermeleri amacıyla genel başkanlara sunulduğunu kaydetti.
 
"Türkiye önemli bir fırsatı göz göre göre kaçırmıştır"
 
İki partinin genel başkanları arasında bu hafta başında 4 saat 20 dakika süren bir görüşmeden sonuç çıkmayınca, final niteliğindeki toplantının ertelendiğini bildiren Bahçeli, şöyle devam etti:
 
"Hem AKP hem de CHP genel başkanları yetkili kurullarının kanaat ve eğilimini alarak bir araya gelmişlerdir. Nihayetinde AKP Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arasında süren koalisyon görüşme zincirinin son halkası sonuçlanmıştır. Beklentiler suya düşmüş, AKP ile CHP millet nezdinde hayal kırıklığı yaratmışlardır. Milletimizin arzu ve arayışı hiçe sayılmıştır. İki partinin siyasi yaklaşım ve görüş farklılıklarını aşamadıkları, bir koalisyon hükümeti kurma iradesinde buluşamadıkları net olarak ortaya çıkmıştır. Böylece Türkiye önemli bir fırsatı göz göre göre kaçırmıştır."
 
"Seçim tekrarı demokrasiye ihanet olacaktır"
 
Terör saldırılarının Türkiye'yi savaş alanına çevirdiği, üç haftada 37 vatan evladının şehadetine, Suruç'ta 33 insanın ölümüne yol açan hain eylemlerin zirve yaptığı bir dönem ve eşikte seçimlerin yenilenmemesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Dahası seçim güvenliğinin tam ve etkin bir şekilde sağlanacağının teminatını hiç kimse veremeyecektir. PKK'nın 20 ilde alan hakimiyeti kurmak için artan ölçüde yığınak yaptığı, 20 Temmuz'dan itibaren de Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı kanlı saldırılarını tırmandırdığı açıktır. Silahların gölgesinde seçim tekrarı öncelikle demokrasiye ihanet olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
MHP'nin, "ağırlaşan şartlardan dolayı olası bir seçimin tedavülden kalktığını" daha önce açıkça ilan ettiğini dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:
 
"Bu itibarla seçimin yegane ihtimal olduğunu söyleyerek AKP-CHP arasında koalisyon hükümeti kurulmasını engelleyici tutum takınmak gafletten öte sorumsuzluk ve şuursuzluk örneğidir. Türkiye ekonomisinin vahim durumu ortadadır. Piyasaların siyasi istikrarsızlıktan nasıl ve ne şekilde etkileneceği de bilinmez değildir. Seçimlerin tekrarlanması bir aşı değil, şu günkü ortam ve gündemde zehirdir. Elbette MHP, AKP ile görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Sayın Davutoğlu'ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir."
 
Bahçeli açıklamasında, "Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır. Hiç kimse bizden, siyasi hesap ve sinsi planlarını hayata geçirmek için destek veya örtülü bir müsamaha beklememelidir. Türk siyaseti, bugünkü kriz ortamından çıkmak için ya bir yol inşa etmeli ya da bir yol bulmalıdır" ifadesini kullandı.

aa
 

Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs