En Sıcak Konular

Çöl sıcakları kavuracak

10 Ağustos 2015 11:05 tsi
Türkiye'nin neredeyse tamamı bugün itibariyle kavurucu sıcakların etkisine giriyor. Sıcaklıklar ağustos ortalamasının 3-6 derece üzerine çıkacak. Aşırı nem ve sıcaklar birleşince bunaltıcı bir hava olacak.

Türkiye, bu hafta çöl sıcaklarının etkisine giriyor. Bugünden itibaren Güneydoğu Anadolu'dan nemle birlikte yurda girecek olan çöl sıcağı çarşamba günü İstanbul'a ulaşacak. Salı günü yağmurla serinleyecek olan İstanbul, Çarşamba'dan itibaren adeta kavrulacak. Sıcaklıklar ağustos ayı ortalamasının 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Meteoroloji uzmanlarının bu haftaki hava tahminleri şöyle:

NEMLE BİRLİKTE KAVURACAK
 
İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen: "Bu hafta Arap Yarımadası'ndan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyoruz. Sıcaklıklar Güneydoğu'dan itibaren artmaya başlayacak ve hafta başından itibaren sıcaklık yavaş yavaş batı ve kuzey bölgelerine doğru etkisini attıracak. Marmara Bölgesi Arap sıcağının etkisine hafta ortasında girmeye başlayacak. Poyrazın etkisini kaybetmesiyle sıcaklıklar nemle birleşince daha çok hissedilecek. Sıcaklıklar İç Anadolu'da ve Akdeniz'de 35'lerin üzerinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da ise 40 derecelerin üzerinde olacak. Öte yandan yaz sağanakları da görülecek. İstanbul'da da geçici yağışlar hâkim. Sıcaklıklar ağustos ortalamasının 3-4 derece üzerinde gidecek. Ve zaman zaman 5-6 derece de artabilecek."

POYRAZIN ETKİSİ BİTİYOR
 
Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergun Güler: "Arap Yarımadası'ndan gelen sıcakların etkisiyle Güneydoğu Andolu'da sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için hava tahminlerine bakıldığında, Ege ve diğer bölgelerde hava sıcaklıkları hafta başından itibaren mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek. İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. 33 dereceyi bulacak. Ancak yüksek nem nedeniyle daha yüksek hissedilecek. Poyrazın serinletici etkisi bitiyor. Ama sevindirici bir haber de var. Yarın İstanbul'da geçici sağanak yağış bekleniyor. Yağmur İstanbulluları biraz olsun serinletecek. Yağışlar, yurdun batı kesimlerinde, Ege Bölgesi'nde, Marmara'da ve Batı Karadeniz ile Batı Akdeniz'de gökgürültülü sağanak yağış şeklinde görülebilir."

Sabah


Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs