En Sıcak Konular

Üslere kritik görev

10 Ağustos 2015 08:23 tsi
Üslere kritik görev Terör örgütü DAEŞ’le mücadele kapsamında ABD uçaklarına açılan İncirlik Üssü ve bölgedeki askeri havalimanlarının kullanımına ilişkin ayrıntılar netleşiyor.

DAEŞ operasyonunda İncirlik ‘vur-dön’ özellikli nokta operasyonlar için ‘merkez’ olacak. Diyarbakır ‘lojistik’, Batman ve Malatya ‘acil üs’ olarak kullanılacak.

 Adana, Diyarbakır, Batman ve Malatya Hava Üsleri’nin her biri için, farklı kriter uygulanacağı öğrenildi. Uluslararası diploması kaynaklarından edinilen bilgiye göre Adana’daki İncirlik Üssü “merkez üs” statüsünde olacak. DAEŞ’le mücadelede görev yapacak ABD’nin 480. Filosu’na bağlı savaş uçakları da İncirlik Üssü’nde konuşlanacak. Hava muharebelerinde “nokta operasyon” olarak da adlandırılan “vur-dön” özellikli operasyonların tamamı İncirlik'ten gerçekleştirilecek.

9 ANA MERKEZ KULLANILIYOR

Diyarbakır Askeri Havalimanı, uzun soluklu operasyonlarda “lojistik üs” olarak kullanılacak. Batman Askeri Havalimanı ile Malatya Erhaç Hava Üssü ise teknik arıza, vurulma gibi zorunlu iniş gerektiren “acil” durumlarla sınırlı olarak kullanılabilecek. ABD ile yapılacak görüşmelerin ardından, Koalisyon üyesi NATO ülkelerinin belli sayıda uçaklarını Türkiye’de konuşlandırabileceği de dillendiriliyor. DAEŞ’e karşı yürütülen operasyonlarda halen 9 hava üssü kullanılıyor. Basra Körfezi'nde demirleyen USS George Washington uçak gemisinin yanı sıra, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki El Defre, Katar’daki El Udeyd, Ürdün’deki Muvaffak Salti ile Irak’taki Habbaniye, Ayn el Esad, Erbil ve Dohuk üsleri bombardımanda aktif görev alıyor. İngiliz jetleri ise Kıbrıs’taki Akrotiri Üssü’nden havalanıyor.

8 ABD F-16’sı İncirlik’e indi

DAEŞ’e karşı yapılacak operasyonlara katılmak üzere İncirlik’te konuşlanacak ABD 480’inci Filo’ya bağlı ilk kol olan 8 F-16 savaş uçağı dün İncirlik üssüne intikal etti. ABD ile varılan mutabakat sonucu, DAEŞ’e karşı operasyonlarda görev alacak savaş uçaklarından önce bu uçaklara yerhizmeti verecek olan 300 personel İncirlik’e inerken F-16’ların İtalya’nın Aviano Üssü’nden kalktığı öğrenildi. Amerikan Hava Kuvvetleri’nin 480’inci Filosu’ya dahil uçakların tümünün İncirlik’e intikalinin önümüzdeki hafta tamamlanacağı bildirildi.

Akşam

Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs