En Sıcak Konular

Sınırda DAEŞ üyesi 4 kişi yakalandı

23 Temmuz 2015 12:38 tsi
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında terör örgütü DAEŞ üyesi 4 kişinin, Türkiye'ye geçmeye çalışırken yanlarında 4 çocukla birlikte yakalandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi Suriye sınır hattında, DAEŞ terör örgütü üyesi 4 kişinin, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken, yanlarındaki dört çocukla birlikte yakalandığını bildirdi.
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.
 
Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist tarafından, Van'ın Çaldıran ilçesinde, Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun 15'inci kilometresinde, 3 adet tır durdurularak yakıldı.
 
Van İl Jandarma Komutanlığınca olay yerine, saat 18.40'ta sevk edilen jandarma unsurlarına bir grup terörist tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Silahlı saldırıya, jandarma tarafından, ateşle karşılık verildi ve yapılan karşı ateşlerin ardından terörist ateşleri kesildi.
 
Teröristler yolu trafiğe kapattı
 
Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Duru Mahallesinde, Diyarbakır-Bingöl karayolu kesilerek trafiğe kapatıldı.
 
Teröristler tarafından durdurulan kamyonetin yakılacağı esnada, sürücünün kaçmaya çalışması üzerine, arkasından silahla ateş edildi. Ayrıca, bir kurtarıcı da durdurularak molotof kokteyli atılarak yakıldı.
 
Durdurulan bir otomobilin sürücüsü araçtan indirildi, araç ile birlikte bir adet ruhsatlı tabanca da gasbedildi.
 
Hani'de 60 araç durduruldu, iki otomobil yakıldı
 
Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 4-5 terörist tarafından, dün saat 22.50’de, Diyarbakır-Hani karayolu, Soylu Köyü yol ayrımında kesilerek yaklaşık 60 araç durduruldu. Söz konusu araçların kontak anahtarları alındı ve iki özel otomobil yakıldı.
 
Ayrıca yüzleri kapalı tabancalı ve av tüfekli 6-7 kişilik diğer bir grup tarafından, eş zamanlı şekilde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Diyarbakır-Bingöl karayolu, Çalıbükü köyü bölgesinde, 10-15 araç durdurularak yarım saat süre ile trafiğe kapatıldı ve araç şoförlerine örgüt propagandası yapıldı.
 
Anılan kapalı yollar, jandarma unsurlarının müdahalesi ile bugün 05.30'da yeniden trafiğe açıldı. Olay bölgelerindeki teröristler ise kaçtı.
 
HES baraj inşaatındaki iş makineleri yakıldı
 
Tabancalı ve maskeli iki kişi tarafından, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, bölgede elektrik arızasını gidermek üzere bulunan elektrik dağıtım şirketi çalışanı iki vatandaş tehdit edildi. Şirkete ait araç ve şahısların üzerinde bulunan iki adet cep telefonu da gasbedildi.
 
Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Dişlinar Köyü bölgesinde, bir hidroelektrik santrali (HES) baraj inşaatında bir kamyon, iki mikser ve bir iş makinesi yakıldı. Olaylarla ilgili adli tahkikat başlatıldı.
 
6 terörist teslim oldu
 
Bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, bir terörist ise Bingöl'ün Kiğı ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız halde teslim oldu.
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Hudut Alay Komutanlığı hudut unsurları tarafından, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi Suriye sınır hattında, DAEŞ terör örgütü üyesi 4 kişi, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışırken yanlarındaki dört çocukla birlikte yakalandı.

aa


Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs