En Sıcak Konular

Şehit polisler son yolculuklarına uğurlanıyor

23 Temmuz 2015 12:18 tsi
Terör örgütü PKK mensuplarınca Ceylanpınar'daki evlerinde şehit edilen 2 polis memuru için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinde silahla öldürülmüş olarak bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Feyyaz Yumuşak ile Çevik Kuvvet Şubesi personeli Okan Acar'ın cenazeleri, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan alınarak, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
 
Türk Bayrağı örtülü tabutlarla meslektaşlarının omuzlarında emniyet müdürlüğünün bahçesine getirilen şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.
 
Törene, şehit Yumuşak ve Acar'ın yakınları, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile çok sayıda vatandaş ve polis memuru katıldı.
 
Bakan Öztürk, törende, Türkiye'de, kadimden beri var olmak için ağır bedeller ödeyen bir kaderin hüküm sürdüğünü söyledi.
 
Burada yaşayan insanların huzuru, mutluluğu, geleceği, bekası, birliği ve bütünlüğünü şehitlik ve gaziliklerle karşılandığını belirten Öztürk, şöyle devam etti:
 
"Ne yazık ki bugün de bu gelenek, bu kader yine karşımızdadır. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve bekası için güvenlik görevlilerimize karşı vahşice yapılmış olan cinayet, hiçbir ahlak kuralına, anlayışına, din anlayışına veya insanlığa sığacak şey değildir. Yatağında yatarken 2 insanı, bir başka elim olay dolayısıyla şehit etmenin açıklanacak bir şeyi olamaz. Hiçbir dava buna haklılık kazandıramaz. Vahşice, nefret ettirici faaliyetlerin, bu ülkede kimseyi korkutmasına imkan yoktur."
 
"Şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak"
 

Vali Küçük de değerli iki vatan evladının huzurunda bulunduklarını, üzüntülerinin çok büyük ve derin olduğunu dile getirdi.
 
Saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili çalışmaların sonuna kadar süreceğini dile getiren Küçük, "Polislerimizi şehit eden alçak teröristler bilsinler ki; devlet muhakkak yakalarına yapışacaktır. Hukuktan ve devletten kaçamayacaklar. Şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" diye konuştu.
 
"Sevinmesinler onların sonu gelecek"
 
Şehit Okan Acar'ın annesi Zehra Acar, zaman zaman gözyaşlarını içerisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son 2 gün önce konuştuklarını söyledi.
 
En son görüşmelerinde oğlunun çok iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını dile getirdiğini anlatan acılı anne, "Eli kırılasıcalar oğlumu şehit ettiler. Sevinmesinler onların sonu gelecek. Bunlar mutlaka sonunu görecekler, hem de ailecek" dedi.
 
Acar, tören sonrasında tabutun omuzlara alındığı sırada koşarak, tabuta sarılıp Türk bayrağını öptü.
 
Ağabeyinin üniformasını giydi
 
Törene, şehit polis Feyyaz Yumuşak'ın Mardin'de görev yaptığı öğrenilen asker kardeşi de katıldı.
 
Ağabeyine ait olduğu belirtilen üniformayı giyerek törene gelen ve adı açıklanmayan acılı kardeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üniformayı bugüne özel giydim. En son ağabeyimle 2 gün önce görüşmüştük. Birkaç günlüğüne Sakarya'ya gitmeyi planlıyorduk" diye konuştu.
 
İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua okunan törenin ardından şehitlerin naaşı omuzlarda cenaze aracına taşındı. Şehir merkezinin bazı bölümlerinden sirenler eşliğinde geçirilen şehitleri gören vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı, dualar edip şehitleri uğurladıkları görüldü.
 
Şehitler, daha sonra memleketlerine gönderilmek üzere GAP Havalimanına götürüldü.
 
Bu arada tören öncesinde Emniyet Müdürlüğü bahçesine ellerindeki pankartlarla girmek isteyen gruba polis izin vermeyerek tören alanı dışında beklemelerini istedi.

aa


Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs