En Sıcak Konular

'Demirtaş bir barış yok edicisidir'

23 Temmuz 2015 11:48 tsi
'Demirtaş bir barış yok edicisidir' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, "Demirtaş, toplumumuzu bölmeye çalışan, milletimizin huzurunu, Türk'ün ve Kürt'ün kardeşliğini, hukukunu ortadan kaldırmaya çalışan, bir barış yok edicisidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Demirtaş, toplumumuzu bölmeye çalışan, milletimizin huzurunu, Türk'ün ve Kürt'ün kardeşliğini, hukukunu ortadan kaldırmaya çalışan, maalesef üzülerek söylemeye çalışıyorum ki bir barış yok edicisidir" dedi.
 
Suruç, Adıyaman ve Ceylanpınar başta olmak üzere son günlerde yaşanan olaylarla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Soylu, Türkiye'nin bir terör ve şiddet sarmalına çekilmeye çalışıldığını söyledi.
 
Türkiye'nin iki gündür yaşadığı acıların üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara cevaplarının yumuşak olmayacağını bildiren Soylu, şöyle dedi:
 
"Biz meseleleri ayırt etmekte sorumluyuz. Elbette ki şu ifade önemlidir; çıkıp bu olayların birinci gününde 'biz kendi güvenlik güçlerimiz oluşturacağız, kendi güvenliğimizi sağlayacağız' dedikten sonra gelen tepkiler üzerine bundan özür dilemeyip, sanki bunu kendisi söylememiş, bizler bunu kendimiz uydurmuşuz gibi bizi suçlamak, Selahattin Demirtaş'ın aymazlığıdır. Demirtaş, toplumumuzu bölmeye çalışan, milletimizin huzurunu, Türk'ün ve Kürt'ün kardeşliğini, hukukunu ortadan kaldırmaya çalışan, maalesef üzülerek söylemeye çalışıyorum ki barış yok edicisidir, bir birlik ve huzur yok edicisidir. Türk siyaseti bugüne kadar böyle bir manipülatör görmemiştir."
 
Soylu, yaşanan olaylar karşısında Türkiye'nin hangi noktaya taşınmak istendiğini bildiklerini söyledi.
 
Soylu, "Kimlerin Türkiye'deki bu istikrarsızlıktan kendilerine medet ummaya çalıştıklarını da biliyoruz. Türkiye'de, Türkiye Büyük Millet Meclisine kadar gelmiş bir siyasi partinin her bir sözcüsünün açıklamasının bu kadar olumsuzluk ifade etmesi elbette ki bizi endişeye sevk etmektedir. Bunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum ki Türkiye'nin uzun zamandan beri sürdürdüğü ve büyük dikkatle devam ettirdiği milli birlik ve kardeşlik sürecini ortadan kaldırabilmek için Selahattin Demirtaş elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Selahattin Demirtaş'ı cilalayanlar, parlatanlar onun bugünkü yüzünü göstermek istemeyenler, sus pus içerisindedir" diye konuştu.

aa


Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,629 µs