En Sıcak Konular

'Al bayrağın inmesine izin vermeyiz'

21 Temmuz 2015 16:04 tsi
'Al bayrağın inmesine izin vermeyiz' Başbakan Davutoğlu, "Herhangi birileri bu semalardan al bayrağın ineceğini düşünüyorsa bilsinler ki biz her bedel öderiz ama bunlara izin vermeyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adıyaman'da şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal için İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, bu topraklardaki mevcudiyetin, tek tek milletin fertlerinin gerektiğinde canını ve her şeyini feda etmesiyle mümkün olabildiğini söyledi.

Vatan için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün huzurunda bulunduğumuz bu şehit kardeşimiz bize birçok şeyi hatırlatıyor. Her şeyden önce bu fedakarlıkların en yücesini, makamların en yücesi olan şehitliği hatırlatıyor. Yüz sene önce bu topraklarda Çanakkale Savaşı'nda ya da Sarıkamış'ta canlarını verenlerle bugün huzurda bulunduğumuz Müsellim kardeşimizin makamı aynı makamdır. Mehmet Akif Ersoy, yüceler yücesi bu makamı, 'Bedrin Aslanları' ile mukayese eder. Aynen Müsellim kardeşimiz de Bedrin Aslanları ile haşrolacaktır."

"Bizler 78 milyonun kardeşliği için çalışıyoruz"

Çanakkale'de ve Sarıkamış dağlarında şehit olanların işgalcilere, müstevlilere karşı vatan toprağını koruduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bizler 78 milyonun kardeşliği için çalışıyoruz ama dün bir tarafta Suruç'taki terör saldırısı, diğer taraftan Adıyaman'dan gelen şehadet haberi yüreğimizi dağladı. Bu stratejik topraklarda yaşamanın bedelini bize bir kez daha gösterdi. Herhangi birileri bu semalardan al bayrağın ineceğini düşünüyorsa, bu ülkenin bölünebileceğini hayalinden geçiriyorsa, bu milletin fertlerinin bir birine düşman kılınacağını, kardeş kavgalarının yayılacağını düşünüyorsa onlar da bilsinler ki biz her bedel öderiz ama bunlara izin vermeyiz."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin her bir ferdinin bu acıyı derinden hissettiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "TSK'nın gücü milletimizin gücüdür, bu vatanın teminatıdır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından şehit Ünal'ın cenazesi helikopterle Kayseri'ye gönderildi.

Törene,  Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve diğer ilgililer de katıldı.

AA



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs