En Sıcak Konular

TÜSİAD'dan çağrı

21 Temmuz 2015 12:39 tsi
SURUÇ patlama sonrası TÜSİAD'dan açıklama geldi. TÜSİAD, Suruç saldırısını 'ağır saldırı' olarak nitelendirdi ve birlik çağrısı yaptı.

TÜSİAD, Suruç saldırısını, "demokrasi ve toplumsal huzuru hedef alan ağır bir saldırı" diye nitelendirdi ve "insan hakları, demokrasi ve laiklik kavramlarına sahip çıkalım" çağrısı yaptı.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, “Suruç'ta gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlerin ve aynı gün Adıyaman’da gerçekleşen çatışmada şehit düşen askerimizin kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda ve çatışmada yaralananlara da acil şifalar diliyoruz" denildi ve eklendi:

"Suruç saldırısı Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini, demokrasisini ve toplumsal huzurunu hedef alan ağır bir saldırıdır. Gelinen aşamada öncelikli ihtiyaç, tüm yurttaşlarımızın yaşama hakkının ve güvenliğinin garanti altına alınması ve yurttaşlarımızın giderek ağırlaşan bölgesel şartların ülkemiz sınırlarına ulaşan olumsuz etkilerinden her anlamda korunmasıdır."

TÜSİAD açıklamasında, "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu korkunç saldırıyla bir kez daha hep birlikte görüyoruz ki, iç ve dış politikada çözüm bekleyen ve birbirinden ayrı düşünülemeyecek sorunlarımızın acilen ortak bir siyasi akıl ile ele alınmasına ihtiyaç vardır" denilerek, şu çağrıya yer verildi:

"Suruç'taki bombalı saldırının milletçe tanık olduğumuz acı olayların son halkası olmasını diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin bu korkunç eylemin suçlularını en kısa sürede ortaya çıkarmalarını bekliyoruz. Toplum olarak da sağduyumuzu kaybetmeden, insan hakları, demokrasi ve laiklik kavramlarına sahip çıkarak saldırganların amaçlarına erişmelerini engelleyeceğimize yürekten inanıyoruz."

Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs