En Sıcak Konular

Dünya bombalı saldırıyı kınadı

20 Temmuz 2015 19:43 tsi
Dünya bombalı saldırıyı kınadı BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınayarak hiçbir gerekçenin sivilleri hedef almayı meşru gösteremeyeceğini bildirdi.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile Türk halkı ve hükümetine taziyelerini sunan Genel Sekreter Ban, saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını umduğunu belirtti.

Ban, saldırıyı kınayarak "Hiçbir gerekçe ve sorun, sivilleri hedef almayı haklı gösteremez" ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilerin sorusu üzerine, saldırıyı DAEŞ'in düzenlediğine yönelik duyumlar olduğunu ancak henüz bu iddiaların doğrulanmadığını söyledi.

Fransa

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suruç’taki terör saldırısını şiddetle kınadı.

Fabius, yaptığı yazılı açıklamada, "Suruç’ta meydana gelen, çok sayıda insanın ölüme ve yaralanmasına yol açan intihar saldırısını şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Fabius, "Fransa, terörle mücadele işbirliğimizin bir kez daha önemini gösteren bu saldırı karşısında Türkiye’nin yanındadır" mesajını iletti.

ABD

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise"Suruç'ta düzenlenen ve masum insanları hedef alan alçak terör saldırısını kınıyoruz, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Pakistan

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada da Suruç'ta düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi.

İngiltere

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, yaptığı açıklamada, "Suruç'ta çok sayıda masum insanın ölümüne neden olan korkunç saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Almanya

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, Suruç'taki saldırı haberini aldığında dehşete düştüğünü belirterek "Failin özellikle gençleri hedef almasından ayrıca dehşete düştüm. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Uluslararası Af Örgütü

Uluslararası Af Örgütü'nden yapılan açıklamada da Suruç ilçesindeki terör saldırısı kınandı ve "bu saldırıların, yaşam hakkını ve uluslararası hukukun en temel ilkelerini yok saydığı" belirtildi.

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs