En Sıcak Konular

CHP'den Suruç saldırısına ilişkin sert sözler!

20 Temmuz 2015 16:32 tsi
CHP, bombalı saldırının yaşandığı ve 28 kişinin hayatını kaybettiği Suruç’a heyet gönderdi. Heyette yer alan Veli Ağbaba çok sert sözlerle AK Parti'ye yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının haberini alır almaz bir heyet oluşturulması ve saldırının tüm boyutlarıyla incelenmesi talamıtını verdi.

CHP Meclis Grubunun koordinasyonunda heyet, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrikulu ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’den oluşturuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba saldırıya ilşkin görüşlerini internethaber'le paylaştı. Ağbaba artık türkiye'nin IŞİD'e karşı çok sert tedbirler alması gerektiğini söyledi.

"IŞİD'e sempati duyanlar mahkum edilmeli" diyen Ağbaba, tedbir alınmazsa benzer saldırıların devam edeceğini ifade etti.

SINIRLAR YOLGEÇEN HANI

CHP heyeti olarak üç kişi yola çıktık, yedi arkadaşımız daha geliyor, orada çalışmalarda, incelemelerde bulunacağız ve raporu Genel Başkanımıza sunacağız.

Üç-dört yıldır söylüyoruz, malesef Türkiye'nin sınırları yolgeçen hanına dönmüş, kimin girdiği, kimin çıktığı belli değil. Reyhanlı'daki patlama daha aydınlanmamışken, Cilvegözü'ndeki patlama daha aydınlanmamışken, Diyarbakır'daki patlamanın ardından böyle bir patlamanın olması "anlamlı" bir durum.

 SALDIRI OLACAĞINI GAZETELER AYLARDIR YAZIYOR

Aylardır IŞİD'in bir katliam yapacağını gazeteler yazıyor, köşe yazarları çiziyor, herkes söylüyor, bunun için tedbir alınmaması çok büyük bir güvenlik zaafı. Bu kadar ilanen yapılan bir saldırının önlenememesi bizim geldiğimiz durumu gösteriyor.

IŞİD'E SEMPATİYLE BAKANLARIN MAHKUM EDİLMESİ LAZIM

IŞİD'e karşı herkesin ortak tavır alması gerekiyor. IŞİD dedikten sonra ama diyerek yumuşak davranmamak lazım. IŞİD yalnızca Türkiye'nin değil insanlığın düşmanı. Bu ülkede yaşayan herkesin düşmanı, IŞİD'e sempatiyle bakanların da mahkum edilmesi lazım, insanalrın birlik olması lazım.

TEDBİR ALINMAZSA DEVAMI GELİR

Eğer tedbir alınmazsa bu olayların devam edeceğini düşünüyorum. Malesef Türkiye son dört yılda IŞİD'e çok tolerans gösterdi, MİT tırları, yardımlar, sınırdan resmen IŞİD'e eleman gitmesi için sınırların açılması gibi kolaylıklar sağlandı. Türkiye bu konuda çok sert tedbirler almalı.

MİT DİYE BİR KURUM VAR MI TARTIŞMAK LAZIM

Türkiye'de MİT diye bir kurum var mı, yok mu bunu da tekrar tartışmak lazım. 

Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs