En Sıcak Konular

Uyarılar üst üste geldi

20 Temmuz 2015 09:48 tsi
Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle hafta başından itibaren bazı bölgelerde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağı bildirildi.

Meteoroloji vatandaşları sıcak nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'yı  kasıp kavuran Afrika sıcaklarının önümüzdeki hafta Türkiye'de etkili olacağını  belirtti.
 
Çarşamba gününden itibaren Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri  başta olmak üzere birçok ilde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağını ifade  eden Şen, ''Sıcak hava dalgası, hafta başından itibaren ülkemize geliyor.  Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5-6 derece üzerine çıkacak'' diye konuştu.
 
Şen, doğu ve orta Pasifik'te, "El Nino" olarak bilinen deniz suyunun  yüzey sıcaklığının 1,5 derece arttığını, bu meteorolojik olayın tüm dünyada  sıcaklıkların yükselmesine neden olduğunu vurguladı.
 
Dünyanın birçok yerinde sıcaklıklarla kuraklığın da artacağının tahmin  edildiğini ifade eden Şen, küresel ısınma nedeniyle mevsimlerde yaşanan  değişikliklere dikkati çekti.
 
METEOROLOJİ DE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği kaydedilerek, vatandaşlar sıcak havanın neden olabileceği rahatsızlıklara karşı uyarıldı.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılana açıklama şöyle; 'Basra alçak merkezinin etkisi altında olan ülkemizde bayram süresince genel olarak mevsim normallerinde, güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları meydana geldi. Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği ve yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara'da 33-35, İstanbul'da 30-32, İzmir'de 35-37, Antalya'da 38-40, Adana'da 34-36, Diyarbakır'da 39-41 ve Erzurum'da 28-30 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor.
 
ÖZELLİKLE SAĞLIĞA DİKKAT

Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'

aa

 

Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,435 µs