En Sıcak Konular

PKK'nın kirli amacı; Kürt - Azeri kavgası

20 Temmuz 2015 09:20 tsi
PKK'nın kirli amacı; Kürt - Azeri kavgası Terör örgütü PKK, bir yandan provokatif eylemlerini sürdürürken, diğer yandan bölgedeki gençlere “Silahlanın” çağrısı yapıyor.

Örgüt, provokatif açıklamalarla eylemlerine destek ararken, halk barış sürecinin sekteye uğramasından endişe duyuyor.

Çözüm sürecini provoke etmek amacıyla eylemlerini artıran terör örgütü PKK’nın gençleri silahlanmaya zorluyor. Şehirlere inen PKK’lılar, gençlere “Büyük eylemler yapacağız, silahlanın”, çözüm sürecinden memnun olan bölge halkına da “Neden duruyorsunuz, ayaklanın” yönünde baskı yapıyor.  Çözüm sürecinin sağladığı çatışmasızlık ortamının bozulmasını istemeyen bölge halkı ise endişe duyuyor.

HDP cesaretlendiriyor

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “PKK’ya silah bıraktıramayız”, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın da “Gençler bizim değil, tamamen Kandil eksenli PKK’ın kontrolünde. Gençleri dağa çıkma konusunda tutamayız” sözleri, terör örgütünü cesaretlendirdi. Son günlerdeki provokatif eylemlerin, “Türkiye’nin partisi” sloganıyla seçim barajını aşarak yüzde 13 oy alan HDP’nin “Tehditkar” tutumu ile paralel olması dikkati çekiyor.

Azeri-Kürt çatışması

İddiaya göre, özellikle Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi, Azeri nüfusun yoğun olduğu Iğdır, Van ve Hakkari gibi illerde PKK büyük eylemlere hazırlanıyor. PKK’lıların geçtiğimiz günlerde Iğdır’da Azeri bir vatandaşın TIR’ını yakması, “Azeri-Kürt çatışması yaratılarak, halk sokağa dökülmek isteniyor” diye yorumlanıyor. Terör örgütünün, bu tür çatışmalarda özellikle gençleri kullandığı bilinen bir gerçek. Bu nedenle gençlere, “silahlanın” çağrısı yapıyor.

 DAEŞ yalanına sığındı

Bölge halkının Doğubayazıt’ta yakılan TIR’lara tepki göstermesi üzerine, PKK “TIR’ların içinde DAEŞ komutanları vardı” yalanının arkasına sığındı. “Ağrı dağında 80 DAEŞ generalini infaz edeceğiz” diyerek şehirlerde halkı provoke etmeye çalışan PKK’lıların “Neden duruyorsunuz, ayaklanın. Öcalan’a özgürlük isteyin” baskısı yaptığı edinilen bilgiler arasında. PKK, provokatif açıklamalarıyla gerçekleştirmeyi planladığı eylemlere destek ararken, bölge halkı ise çözüm sürecinin yarattığı barış ortamının bozulmasından büyük endişe duyuyor.

Star
 

Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,325 µs