En Sıcak Konular

Teröristler tır yakıp kamyonet gasbetti

19 Temmuz 2015 16:05 tsi
Ağrı'da, terör örgütü PKK mensuplarının gerçekleştirdiği iki eylemde, bir tır yakıldı. Erzurum'da ise Aras EDAŞ'a ait kamyonet, teröristlerce gasbedildi.

AĞRI/ERZURUM

Ağrı'da, terör örgütü PKK mensuplarının gerçekleştirdiği iki eylemde, bir tır yakıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saat 20.15 sıralarında Ağrı-Doğubayazıt karayolunu kapatmak isteyen terör örgütü PKK üyelerine yönelik, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon yapıldığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle teröristlerin eylemlerini gerçekleştiremeden kaçtığı bildirilen açıklamada, teröristlerin aynı gün saat 22.00 sıralarında Patnos-Van karayolunu keserek bir tırı ateşe verdiği ifade edildi.

Açıklamada, teröristlerin, olay yerine giden güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu gecenin karanlığından faydalanarak kaçtığı, her iki olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Erzurum'da Aras EDAŞ'a ait araç gasbedildi

Öte yandan, Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (Aras EDAŞ) ait kamyonetin, Erzurum'un Tekman ilçesinde 2 terörist tarafından gasbedildiği bildirildi.

Aras Edaş Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arefe günü Tekman'ın Koçyayla Mahallesi'nde yaşanan elektrik arızasına müdahale eden 3 kişilik ekibi taşıyan kamyonetin, dönüş yolunda silahlı teröristler tarafından durdurulduğunu belirtti.

2 teröristin, kamyonette bulunan 3 görevliyi tehdit ederek araçtan indirdiğini anlatan Öcal, daha sonra aracı gasbeden teröristlerin olay yerinden kaçtığını ifade etti.

Olayın güvenlik güçlerine intikal ettirilmesinin ardından, araçtaki takip sistemi sayesinde kamyonetin bir süre uydudan izlendiğini vurgulayan Öcal, "Olay saat 17.30 sıralarında gerçekleştikten sonra gasbedilen kamyonetin saat 20.30'a kadar izi sürüldü. Ancak o saatten sonra takip sisteminden bir daha yanıt alamadık" dedi.

Teröristlerin, işçilere "Burada faaliyet göstermeyin, buradan gidin, bir daha gelmeyin" diyerek tehdit ettiğini aktaran Öcal, güvenlik güçlerinin teröristlerin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

AA



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs