En Sıcak Konular

'Para'lel akım!

18 Temmuz 2015 09:36 tsi
'Para'lel akım! Paralel yapı soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün himmet ağını ortaya çıkarmak için MASAK’tan yardım istedi. Gülen örgütünün himmet adı altında zorla ve şantajla para topladığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı Paralel örgüte yönelik mali kaynakların araştırılması için 2014 yılında soruşturma başlattı. Soruşturmada savcılık ilk olarak Fethullah Gülen örgütünün ekonomik faaliyetlerinin tespit edilmesini istedi. Gülen gurubuna ait cemaat evleri, okullar, dershaneler, vakıf, dernek, sermaye şirketleri ve gelir kaynakları ile ilgili tespitlerin yapılması istendi. Güvenlik güçleri ve Maliye bakanlığı birimleri soruşturma için geniş çaplı araştırma başlattı.

İlk inceleme himmete

Cemaatin büyük gelir kaynakları arasında himmet ve bağışların oluşturması üzerine savcılıktan gelen yazı ile birlikte Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK çalışma başlattı. Cemaate ait finans kaynağı olan tüm birimlerinin hesap hareketleri incelendi. MASAK, Türkiye genelinde cemaat okulu, dernek, vakıf ve şirketlerine yatırılan karşılıksız hizmet alındılarını tespit etti. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük illerde tespit edilen isimler tek tek ifadeye çağrıldı. İstanbul’da 120 ve Ankara’da 98 kişi emniyete çağrıldı.

Himmetle kumar turu

Samanyolu Holding üst düzey yöneticisi Ekrem Yalvak'ın himmet paralarıyla kumar oynayarak 1 milyon dolar kaybettiği ortaya çıkmıştı. Ekrem Yalvak, himmet paralarından sorumlu cemaat imamı olarak biliniyor. Yalvak skandalın ardından istifa etmişti.

Mecbur kaldım haberim yok

MASAK’ın tespitlerinin ardından Gülen Cemaatine para bağışında ve himmette bulunan kişiler KOM birimleri tarafından ifadeleri alınmaya başladı. Bugüne kadar yüzlerce kişinin ifadesi alındığı ortaya çıktı. Kimileri yatırdıkları bağışları çocukların geleceği için okullara yatırdıklarını söylerken bazı vatandaşlarda hesabındaki paradan yatırılan himmetlerden haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Paralar Pensilvanya'ya

Himmet toplantılarında sağlanan gelirin yüzde 10'u merkeze gönderiliyor. Bu paranın doğrudan Fethullah Gülen'in eline geçtiği iddia ediliyor. Türkiye genelinde toplanan bağışın geriye kalan yüzde 90'ı da toplandığı ildeki cemaatin harcamaları ve bakmakla yükümlü olduğu ülkeye gönderiliyor.

Akşam

Bu haber 1,127 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,533 µs