En Sıcak Konular

'Yunanistan'da erken seçim olması büyük olasılık'

16 Temmuz 2015 17:50 tsi


Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, Radikal Sol Koalisyon Partisi (SYRIZA) içinden bir grup milletvekilinin hükümetin meclise sunduğu "kapsamlı reform paketi yasa tasarısına karşı oy kullanmaları nedeniyle bu yılın "Eylül veya Kasım ayında erken seçime" gidilebileceğini söyledi. 

Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (SYRİZA) radyosuna konuşan Vuçis, Yunanistan Parlamentosu, Avro Bölgesi liderlerinin, hükümete "86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi" karşılığında ön koşul olarak talep ettiği kapsamlı reform paketi ile ilgili kanun tasarısının Yunanistan meclisinde kabul edilmesini değerlendirdi.

Vuçis, "Bu yılın Eylül veya Ekim ayında erken seçimin olması büyük olasılık. Bu gelişmelere bağlı. Hükümet içinde, gelişmeler konusunda ve genel olarak da kapsamlı bir değerlendirme olacak. Erken seçime gitsek bile, kreditörlere verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek ve onlarla anladığımız programları uygulanması için yetki arayacağız" ifadesini kullandı.

SYRİZA oylamada 39 fire verdi

Yunanistan Parlamentosu,  dün gece yarısından sonra yapılan oylamada, Avro Bölgesi liderlerinin, hükümete "kurtarma paketi" için ön koşul olarak talep ettiği kapsamlı reform paketi ile ilgili kanun tasarısını hükümet ve muhalefet partilerinden 229 milletvekilinin "evet" oyuyla kabul etmişti.

300 sandalyeli parlamentoda 299 milletvekilinin katıldığı oylamada, hükümet kanadından bazı milletvekilleriyle muhalefet partilerinden 64 milletvekili "hayır" oyu kullanırken, 6 milletvekili ise çekimser kaldı.  Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın partisi SYRİZA kurtarma paketinin oylamasında toplamda 39 fire verdi. Eski maliye bakanı Yanis Varoufakis, Enerji Bakanı Panayiotis Lafazanis, Savunma Bakan Yardımdıcısı Kostas İsihos, Sağlık Bakan Yardımcısı Dimitris Stratulis başta olmak üzere SYRİZA'den 32 milletvekili hayır, altı milletvekili çekimser, bir milletvekili de oylamada bulunmadı. Önümüzdeki günlerde başbakan Çipras'ın kabine de değilşiklik yapması bekleniyor. 

AA 



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,228 µs