En Sıcak Konular

Öcalan‘a sürpriz cezaevi arkadaşı

16 Temmuz 2015 09:00 tsi
İmralı'da Öcalan'a 'sekreterya' görevi yapacağı öne sürülen mahkumlardan biri rahatsızlanınca, yerine Hami Yıldırım gönderildi.

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yanına 15 Mart'ta gönderilen 5 PKK'lı mahkumdan Mehmet Sait Yıldırım'ın kalp rahatsızlığı sorunu nedeniyle Bolu Cezaevi'ne gönderildiği, yerine ise PKK'nın üst düzey sorumlularından olan ve 2004 yılında Suriye yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edilen Hamili Yıldırım'ın gönderildiği belirtildi.

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'ın yanına 15 Mart'ta gönderilen 5 PKK'lı mahkumdan birinin bir hafta sonra değiştirildiği ortaya çıktı. İmralı'da Öcalan'a çözüm sürecinde 'sekreterya' görevi yapacağı öne sürülen mahkumlardan Mehmet Sait Yıldırım'ın adaya gittikten bir hafta sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle Bolu Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi. Yerine ise PKK'nın bir dönem üst düzey sorumlularından biri olan ve Eylül 2004'te Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye teslim edilen 'Kazım' kod adlı Hamili Yıldırım'ın İmralı Adası'na gönderildiği ortaya çıktı. Hamili Yıldırım, yargılandığı Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

HAMİLİ YILDIRIM KİMDİR?

Hamili Yıldırım 1980'de Elazığ'da yakalanarak cezaevine girmiş ve 16 yıl sonra tahliye olduktan sonra yasadışı yollardan Suriye'ye gitmişti. 1997'de PKK'nın sözde 'Dersim Eyalet Komutanı' olarak Tunceli'ye gönderilen Yıldırım, 2002'de KADEK'in Rusya sorumluluğuna getirildi. 2004 yılında örgütün Hatay ve Akdeniz Bölge sorumlusu olarak Amanos dağlarına gitmek üzerine Suriye'ye giden Hamili Yıldırım, Türkiye'ye geçerken 15 kişiyle yakalanmıştı. Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması iki yıl süren Yıldırım, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Akşam







Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,485 µs