En Sıcak Konular

CHP koalisyon görüşmelerinden umutlu

14 Temmuz 2015 12:58 tsi
CHP koalisyon görüşmelerinden umutlu AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve heyetiyle, dün yapılan 1,5 saatlik görüşme ile sonrasındaki değerlendirmeler CHP'de koalisyon için "iyimser" bir hava oluşmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün CHP Genel Merkezi'nde görüştü.
 
Koalisyon görüşmelerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Rasim Bölücek eşlik etti.
 
Karşılıklı hediye takdimlerinin de olduğu görüşmede, iki taraf, yürütülecek koalisyon görüşmeleri için "ortak çalışma" kararı aldı.
 
"Çerçeve oluşturulmaya çalışılacak"
 
AK Parti, CHP ile yürüteceği koalisyon görüşmeleri için Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i, CHP ise Haluk Koç'u görevlendirdi.
 
Çelik ve Koç, iki tarafın ortaya koyduğu görüşler ve ortaklaşılabilen noktalar üzerinde çalışmalar yaparak, bir çerçeve çizmeye çalışacak.
 
CHP'nin açıkladığı 14 ilkenin de ele alınacağı görüşmelerde, ortak noktalar aranacak.
 
MYK'nın görüşünü alıyor
 
CHP yönetiminin hükümeti kurma çalışmaları için görüşmeleri sonuna kadar yürütme gayretinde olacağı belirtiliyor.
 
Görüşme sonrası Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamalar CHP kanadında olumlu bulunurken, aynı şekilde Haluk Koç'un açıklamalarının da AK Parti'de "iyimser havaya katkı sunduğu" şeklinde değerlendiriliyor.
 
CHP'de kurmaylara parti sözcüsü hariç "basına görüşme hakkında bilgi vermeyin" uyarısı etkili olurken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise dünkü görüşmeyi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle masaya yatırdı.
 
Bugün saat 11.00'de başlayan MYK'da, dünkü görüşmelerin detaylı olarak ele alınması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun, dünkü görüşmeye katılmayan MYK üyelerinin görüşlerini alacağı ifade ediliyor.

aa


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs