En Sıcak Konular

İlk koalisyon görüşmesi başladı

13 Temmuz 2015 14:41 tsi
Ak Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmeleri CHP genel merkezinde başladı. Heyetlerde yer alan isimlerin ekonomi ağırlıklı olduğu görüldü

Koalisyon görüşmelerinin ilki Ak Parti ile CHP arasında yapılıyor. Ak Parti-CHP arasındaki görüşme saat 14.00'de CHP Genel Merkezi'nde başladı.

Davutoğlu, koalisyon turlarına yarın ve öbür gün de devam edecek; Yarın MHP'yi, Çarşamba günü ise HDP'yi ziyaret edecek.

HEYETLERDE EKONOMİ AĞIRLIKLI İSİMLER

CHP'yi ziyaret edecek Ak Parti heyetinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz, Ayşenur Bahçekapılı yer alacak.

CHP heyetinde ise Genel başkan Kemal kılıçdaroğlu'nun yanında, Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Haluk Koç ve Selin Sayek Böke bulunacak.

ASIL PAZARLIK BAYRAMDAN SONRA

Davutoğlu'nun bugün başlayacak ve üç gün sürecek olan ilk tur görüşmelerinin "nezaket ziyaretleri" olması bekleniyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da hafta sonunda yaptığı açıklamada, "ilk tur görüşmelerden sonuç çıkmaz. İkinci tur görüşmelerde belki daha sağlıklı sonuç elde edilebilir" demişti. Kılıçdaroğlu, CHP'nin koalisyon kurmak için açıkladığı 14 ilkeden taviz verilmesinin mümkün olmadığını da söylemişti.

DAVUTOĞLU'DAN NEZAKET ÇAĞRISI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yenikapı'daki iftar yemeğinde dün akşam yaptığı konuşmada "Buradan bütün siyasi partilerimize seslenmek istiyorum. Ben onların misafiri olduğum her anda siyasi nezaket, siyasi basiret ve feraset duyguları içinde götüreceğimiz bütün teklifleri, düşüncelerimizi, kanaatlerimizi açık yüreklilikle ve bu ülkenin sadece başbakanlık görevini, sorumluluğunu almış bir vatandaş olarak değil, bütün diğer vatandaşlarıyla eşit haklara sahip, bu ülkeye en derinden aidiyet hisseden bir kardeşiniz olarak bunları konuşacağız" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ÖN ŞARTIMIZ YOK"

"Hiçbir ön yargı ve ön kabulümüz yok. Hiçbir ön şartımız da yok" diyen Başbakan Davutoğlu, konmuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümet etmenin gerektirdiği bütün ana unsurları, muhtevi konuları görüşmeye hazırız. Sadece hükümetle ilgili olmayan hususları bütün bu tartışmaların dışında tutmak gerektiğini düşünüyoruz, başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere. Bu tür tartışmaların ötesinde, iyi niyetle masaya oturacağız. İnşallah hayırlı bir netice hasıl olur."

CHP'NİN TAVRI

Görüşmeler öncesinde Kılıçdaroğlu'dan gelen son açıklamada, Ak Parti ile uzlaşma ihtimalini düşük gördüğü ifade edildi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazartesi günü yarın Ak Parti ile  yapacakları koalisyon görüşmesine ilişkin olarak, "14 kuralımıza bakınca CHP - AKP koalisyonu olasılığını düşük görüyorum ben" dedi.

"Biz koalisyon görüşmelerinde ‘Erdoğan faktörü’nün tümüyle devre dışı tutulmasını istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "MHP - AKP koalisyon ortaklığı olasılığını daha güçlü görüyorum" ifadesini kullandı.

Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs