En Sıcak Konular

Sandık tehdidine yeni düzenleme

13 Temmuz 2015 08:32 tsi
Sandık tehdidine yeni düzenleme Terör örgütünün bölgedeki sandık tehdidine karşı AK Parti düğmeye bastı.

AK Parti, 7 Haziran'da Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan PKK baskısının bir daha yaşanmaması için düğmeye bastı. Seçim Güvenliği'ne yönelik çalışma yapan AK Parti'de valilere daha çok görev verilmesi gündemde. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, konuya ilişkin Sabah'a açıklamalarda bulundu. Seçime ilişkin Doğu ve Güneydoğu'daki şaibelere dikkat çeken Gül, şunları söyledi:

75 SEÇMEN 79 OY

"75 seçmenin bulunduğu bir sandıktan HDP'ye 79 oy çıkmış. Sandıkların büyük bölümünde yüzde 100 oranında HDP çıkmış. Bir sandıkta yüzde yüz oranında geçerli oy çıkması mümkün değildir. Her zaman 3-5 tane geçersiz oy çıkar. Hele Doğu ve Güneydoğu gibi okuma yazma oranının düşük olduğu yerlerde HDP'ye yüzde 100 oranında, oy çıkması gerçekten bu konuda hem tehdidin olduğunu hem de hukuka aykırı bir sürecin yaşandığını ortaya koyuyor. Ama bu konuda hiç kimseden bir itiraz çıkmıyor."

YASADA REVİZYON

"Alınabilecek yasal tedbirlerle ilgili çalışmalarımız var. Seçim Kanunu'nda bir değişiklik öngörülüyor. Partiler bir araya gelerek seçim güvenliği için Anayasa'da geçici maddeyle değişiklik yapılabilir. "Büyükşehir Belediye yasası bir seneyi aşkın zamandır uygulamada. Uygulamada bazı aksaklıklar görüldü. Bu konuda neler yapılabilir diye her zaman konuşuyoruz.. Daha iyi hizmetin verilebilmesi açısından neler yapılabileceğine ilişkin çalıştaylar, toplantılar yaptık. Bu konuda bir öneri haritamız var. Valiliklere bazı görevlerin verilmesi gibi, belediyeler arasında kimin hangi hizmeti yapacağına yönelik görev bölümünün yapılması gibi tedbirler alınacaktır. Büyükşehir Yasası özü itibarıyla doğruydu. Seçilmiş yerel yönetime yetki verilmesi bizim savunduğumuz bir reformdu. Uygulamada kötüye kullananlar oldu. Kobani olaylarında yangın oluyor, itfaiye aracını Büyükşehir vermiyor. Vali arıyor, itfaiye aracının anahtarı yok diyor. Bir külliye yanıyor, Büyükşehir itfaiye göndermiyor. Bu konularda vatandaşların güvenliği için tedbirler alınabilir."

PKK SANDIK MÜŞAHİTLERİMİZİ TEHDİT ETTİ
 

"Sonuca müessir olacak yerlerde itirazlarımızı yaptık. Ama sandık müşahitlerinin olmadığı yerlerde nasıl itiraz edeceksiniz? Sandık müşahitleri tehdit edildi, istifa ettirildi. Burada AK Parti adına durursanız sizi şöyle yaparız, böyle yaparız diye. Dolayısıyla sandık müşahitleri olmayınca delillerde elinizde olmuyor.
 


Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs