En Sıcak Konular

'Hükümet kurma görevi bugün verilebilir'

9 Temmuz 2015 12:20 tsi
'Hükümet kurma görevi bugün verilebilir' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti grup toplantısında konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün, TBMM Genel Kurulu'nda Başkanlık Divanı'nın oluşmasının ardından kendisine hükümeti kurma görevini verebileceğini bildirdi.
 
Başbakan Davutoğlu "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız bugün beni görevlendirirlerse ki muhtemelen bu görevlendirme bugün yapılacak, bundan sonra takip edeceğimiz siyasetin ana unsurları aslında 7 Haziran'dan bu yana takip ettiğimiz yaklaşımın temel boyutlarını da ortaya koyuyor. Her şeyden önce istişare siyaseti takip ettik... Duvar örme çabalarıyla siyaset inşa edilmez. Siyaset sağlam bir temel üzerinde doğru sütunlarla yükselir ve milletin oluşturduğu çatıyla başarıya ulaşır. Yoksa çatıdan başlarsanız hep sükutu hayale uğrarsınız. Biz temelden başladık... Koalisyon görüşmeleri öncesi takınılan tutumdan herkesin dersler çıkarması, vatandaşlarımızın da bunu bir kez daha görmesi, izlemesi büyük önem taşıyor... Taktik manevralara tenezzül etmeyiz, taktik manevralar üzerinde karşımızda oyun oynayanlara da itibar etmeyiz"
 
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP ile ilgili açıklamalarına değinen Başbakan Davutoğlu, "Sayın Baykal üzerinden yapılan spekülasyonlarda, MHP'nin Grup Başkanvekili'nin, din ile parti arasında ilişki kurarak sarf ettiği söz, kesinlikle hepimiz tarafından kınanan, hiçbir şekilde kabul edilemeyecek, Türk siyasetine kara bir leke olarak geçmiş bir sözdür" dedi.
 
Davutoğlu, "Hiç kimse Cumhurbaşkanı makamına dönüp 'fanusa girecek' gibi bir ifade kullanamaz. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiştir ve üstlendiği yüce görev, fanusa girmeyi değil, halkın arasında olmayı, milletin geleceği konusunda görüş beyan etmek gerektiğinde, bunu da tereddütsüz etmeyi bir hak olarak gören bir makamdır." şeklinde konuştu.

aa

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs