En Sıcak Konular

Sınırda DAEŞ alarmı

8 Temmuz 2015 14:39 tsi
Sınırda DAEŞ alarmı Kilis'te yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye giren terör örgütü DAEŞ mensubu 2 kişi yakalandı

 Kilis'in Elbeyli ilçesinde, yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye giren DAEŞ terör örgütü mensubu iki kişinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamalara göre, bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı unsurlarına, 2 terörist de Hakkari Geçimli Jandarma Karakol Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Birinci Hudut Alay Komutanlığı hudut unsurlarınca Elbeyli'de yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye giren DAEŞ terör örgütü mensubu 2 kişi yakalandı.

Hakkari'de Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığının sorumluluk sahasında, hudut unsurlarınca Tavşan Tepe bölgesinde hareketlilik tespit edildi. Aramada, yere döşenmiş 7 ayrı paralel noktada toplam 2 bin 500 metre boru hattı ele geçirildi. Boru hattı, olay yerinde imha edildi.

- Kara hudutlarında 737 kaçak yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince 7 Temmuz'da gün içerisinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 559 ve Türkiye'den Suriye'ye girmeye teşebbüs eden 72 kişi yakalandı. Hudut hattında 2 bin 515 karton sigara, 52 kilogram tütün, 624 kilogram muhtelif gıda maddesi, bir makineli tabanca, bir tabanca, 19 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Yasa dışı yollarla Irak'tan 8, İran'dan da 21 kişi, dün, Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalandı. Türkiye'den 70 kişi Yunanistan'a, 7 kişi de Bulgaristan'a girmeye çalışırken yakalandı.

Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 116, Jandarma Genel Komutanlığı ise 174 kişi hakkında işlem yaptı.

AA



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs