En Sıcak Konular

HDP de MHP'ye kapıları tamamen kapattı

25 Haziran 2015 17:34 tsi
MHP'nin HDP ile koalisyon iddialarına sert tepki göstermesi üzerine HDP de kapıları tamamen kapattı. Demirtaş, "MHP'li bir koalisyonun ne içinde ne de dışında oluruz" dedi

MHP'nin HDP'li herhangi bir koalisyon ya da azınlık hükümetine sert bir şekilde karşı çıkması ve bütün kapıları kapatması üzerine HDP'den de benzer hamle geldi.

Alman basınına konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, MHP'li herhangi bir ittifakın ne içinde ne de dışında yer almalarının mümkün olmayacağını söyledi.

Demirtaş, "Şu durumda en iyi koalisyon seçeneği sizin bakış açınızla hangisi olabilir?" şeklindeki bir soru üzerine Ak Parti-CHP koalisyonunu işaret ederek, "Bu bir denge sağlayabilir Türkiye siyasetinde. Biz de böylesi bir koalisyonun daha iyi çalışması, demokratik reformlar yapması için daha etkili bir muhalefet yürütebiliriz." dedi.

Demirtaş Alman DIE ZEIT gazetesinin "Çözüm süreci için de iyi bir seçenek mi bu?" sorusu üzerine ise şunları söyledi: HDP’nin etkili olduğu bir koalisyon, çözüm sürecinin en hızlı işleyeceği seçenektir. Fakat bunu diğer partilerle ortaklaşıp, ortak bir anlayışla yürütmemiz çok zor görünüyor. MHP’li koalisyon seçeneği çözüm süreci açısından çok olumsuz etkiler yaratır. Bizim MHP’li bir koalisyonun içinde, dışında olmamız mümkün değil.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partinin üst düzey yetkilileri, CHP'den gelen "Yüzde 60'lık blok hükümet kurmalı" şeklindeki önerisine sert çıkmış, "Bölücülerle yan yana gelmemiz mümkün değil" imasında açıklamalarda bulunmuşlardı.

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,442 µs