En Sıcak Konular

Adalet, 1,5 yıldır YÖK'ü bekliyor!

25 Eylül 2007 21:24 tsi
Adalet, 1,5 yıldır YÖK'ü bekliyor! Son günlerde AK Parti'nin Anayasa Taslağı hazırlatmasına muhalefet etmekle fazla mesai harcayan YÖK'ün, bazı rektörlerin yolsuzluk ve usulsüzlük dosyalarını unuttuğu sanılıyor.

Samanyoluhaber'in haberine göre, Eskişehir'de kaçak jakuzili, saunalı eğlence merkezi yaptıran Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Engin Ataç'ın dosyası bir buçuk yıldır YÖK'te bekliyor.

YARGI 1 BUÇUK YILDIR BEKLİYOR

Daha önce, tarihi eser kaçakçılığı ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından yargılanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Yücel Aşkın'a destek çıkmayı, Cumhuriyete sahip çıkmakla eşdeğer gören YÖK'ün, Anadolu Üniversitesi eski Rektörü'nü de aynı kefede değerlendirdiği belli oldu.

Nitekim Eskişehir Savcılığı Engin Ataç'ı sorgulamak, gerektiğinde de yargılama yolunun açılması için gönderdiği dosyayı hala bekliyor. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç bir buçuk yıldır eski Rektör Ataç'ın yargılanması için mahkeme yolunu açmıyor.

REKTÖR KAÇAK SOSYAL TESİS YAPMAKLA SUÇLANIYOR

Peki, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr Engin Ataç'ı neyle suçluyor, neden yargılanmasını istiyor? Rektörlük Kavacık Mahallesi'ndeki Borabey göleti kenarında 2002- 2004 yılları arasında, belediyeden izinsiz turistik sosyal tesis yaptı.

Sosyal tesis, gelenleri memnun etmenin de ötesinde, saunası jakuzisi ve eğlence merkeziyle tam bir keyif mekânıydı. Yemekhanesine, tuvaletine ve banyosuna kadar her türlü lüksün bulunduğu tesisin daha sonra kaçak olduğu ortaya çıktı.

REKTÖRÜN BEŞ YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Tepebaşı Belediyesi, mücavir alan içinde, ruhsatsız inşaat yaptığı gerekçesiyle üniversiteye 25 bin YTL para cezası verilmesine hükmetti. Encümen ayrıca inşaatın yıkımına karar verdi, Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. Tepebaşı Belediyesi, ruhsat almadan bina yaptırdığı gerekçesiyle dönemin rektörü Engin Ataç'ın 1 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Bu talebi inceleyen Cumhuriyet Savcılığı, suçlamaların rektöre yönelik olduğuna hükmetti. Savcılık Yükseköğretim Kanunu gereğince de dosyayı YÖK'e gönderip yargılama için izin istedi. Ama bir buçuk yıl önce yapılan talebe YÖK hala cevap vermedi. Yani YÖK atanmışlığın dokunulmazlığını kullanarak, adaletin elini kolunu bağlamaktan geri durmadı, eski rektörün yargılanma yolunu açmadı.

YÖK'ÜN ZAMAN AŞIMINI BEKLEDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

YÖK'ün yargı yolunu kapatması tabii bazı iddiaları da beraberinde getiriyor. İddialara göre YÖK, rektörlerle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları için zaman aşımını bekliyor. Kısacası Yüksek Öğrenim Kurumu, rektörlerinin suçlu olup olmadığına bakmak bir yana, onları yasaların üzerinde görüyor, yargıyı oyalamayarak çarkını çevirmeye devam ediyor.



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs