En Sıcak Konular

Rusya 'kısasa kısas' istiyor

19 Haziran 2015 21:47 tsi
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Avrupa'daki varlıklarına el konulmasına ilişkin, Rus mahkemelerinin, yabancıların mal varlığına el konulmasına imkan sağlamasını umut ettiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Avrupa'daki varlıklarına el konulmasına ilişkin, Rus mahkemelerinin, yabancıların mal varlığına el konulmasına imkan sağlayacak karar almasını umut ettiğini söyledi.
 
Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) konuşan Lavrov, el koyma işlemlerinin özellikle SPIEF'nin düzenlendiği sırada yapılmasına dikkati çekerek "Ben komplo teorileri taraftarı değilim. Ancak bu tesadüf bile olsa, Rusya ile herhangi bir yapay engelle karşılaşmadan normal şekilde çalışmak isteyenlere karşı düzenlenmiştir" dedi.
 
Lavrov, mal varlıklarına el konulan Rus şirketlerinin dava açmaya hazırlandığını belirterek "Rusya'ya karşı bu gibi davranışlar sergileyen ülkelerin devlet katılımı olan şirketlerine ait varlıklara el konulabilmesi için Rusya mahkemelerinin de bu yönde karar almalarını umut ediyorum" ifadesini kullandı.
 
"Diplomatik varlıkların dokunulmazlığı devlet temininde olmalıdır"
 
Belçika Dışişleri makamlarının, yargının bağımsızlığına işaret ederek el koyma işlemi konusunda bilgilerinin olmadığını bildirdiğini aktaran Lavrov, "Belçika'dan gelen bu açıklamaları kabul etmiyoruz. Diplomatik misyonların dokunulmazlığı devlet temininde olmalıdır. Ülkelerin uluslararası sorumlulukları o ülkenin hükümeti ve dışişleri bakanlığına aittir" dedi.
 
Lavrov, sağduyunun galip gelerek Rusya büyükelçilik ve temsilcilik hesaplarının serbest bırakılması gerektiğini ifade ederek "Belçika'nın Moskova Büyükelçiliği hesabı için benzer bir durum oluşturmak zorunda kalmamamızı ümit ediyorum" diye konuştu.
 
Lahey Tahkim Mahkemesi, Rus Yukos petrol şirketinin usulsüz kamulaştırıldığı gerekçesiyle Rusya'yı 50 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Cezanın tahsil edilmesi için Belçika ve Fransa'da bulunan Rusya'ya ait varlıklara el konulduğu açıklanmıştı.

aa


Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs