En Sıcak Konular

DTP'li vekil PEJAK liderleriyle görüştü mü?

25 Eylül 2007 22:29 tsi
DTP Batman milletvekili Bengi Yıldız’ın, Norveç’in Oslo kentinde, PKK’nın İran’daki kolu PJAK’ın lideri, Heci Ahmedi ile buluştuğu belirlendi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve DTP Batman milletvekili Bengi Yıldız’ın, Norveç’in Oslo kentinde, PKK’nın İran’daki kolu PJAK’ın lideri, Heci Ahmedi ile buluştuğu belirlendi.
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın da avukatı olan Yıldız, bir süre önce ‘’Biz PKK’yı terörist ilan etmeyiz, kendimize küfretmeyiz’’ demişti. Aktifhaber'in verdiği bilgiye göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da DTP ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamına Yıldız’ın bu demecini de almıştı. Türkiye’nin Oslo Büyükelçiliğinden Dışişleri Bakanlığına iletilen bilgiye göre, Norveç’te Kürtlerin Haklarını Koruma Konseyi adlı kuruluş tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, PKK’nın İran’daki kolu olarak faaliyet gösteren Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Genel başkanı Heci Ahmedi de katıldı. Aynı toplantıda DTP milletvekili Bengi Yıldız’ın da yer aldığı ve Ahmedi ile görüştüğü bildirildi. DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, bir süre önce de Roj TV’^de katıldığı programda, AKP’nin Kürtlere yönelik sinsi bir politika geliştirdiğini ileri sürmüş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK'yı "terörist örgüt ilan edin" açıklamasına tepki göstermişti. Yıldız "Bizden PKK'yı terörist ilan etmemizi istiyorlar. Biz kendimize küfretmeyiz, halkımıza hakaret edemeyiz’’ demişti.


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,315 µs