En Sıcak Konular

Canlı bomba 400 metreden daha yakınımıza gelemeyecek!

25 Eylül 2007 20:04 tsi
Canlı bomba 400 metreden daha yakınımıza gelemeyecek! Karamanlı işadamı Musa Akgül, bir Amerikan firmasıyla ortak geliştirdiği kamera sistemi ile insan veya araçtaki bombayı uzaktan röntgen ışınıyla belirleyecek.. İşte Akgül'den muhteşem projeler!

İlkokul mezunu Musa Bey canlı bombayı 400 metreden avlıyor

İlkokul mezunu Karamanlı girişimci Musa Akgül, uzaktan kumandalı kapı ve bariyer sistemlerinden sonra teröre karşı teknolojiyle savaş için kolları sıvadı. Sabah'ın verdiği bilgiye göre, Motor ve Otomasyon San. Tic. Ltd. unvanlı şirketinin imal ettiği "Suikast tipi yol kesici" olarak nitelediği bariyerleri Genelkurmay Başkanlığı ve ABD'nin İstanbul Başkansolosluğu başta olmak üzere birçok yere sattıklarını bildiren Akgül, Amerikan firmasıyla birlikte geliştirdikleri kamera sistemiyle, canlı bombaları ve bomba yüklü araçları uzaktan belirleyeceklerini açıkladı. Akgül'ün verdiği bilgiye göre, 2 aya kadar satışa hazır hale gelecek kamera, 400 metre mesafeden insan veya araçta bomba olup olmadığını röntgen ışınlarıyla saptayacak. Patlayıcı tespiti halinde, kişi veya aracın fotoğrafını çekip istenilen telefon ve bilgisayara gönderecek. Böylece, bomba tehdidine karşı ilgilileri alarma geçirecek.

Dünyada örneği yok

Bu ürünün dünyada bir örneğinin bulunmadığını savunan Akgül, "Amerikalılarla ortak çalışıyoruz. Sistemin makine kısmını Amerikalılar, kontrol kartı, yazılım kısmını biz hallediyoruz. Bu kamera sistemi olsaydı, Ulus'ta çarşı önünde patlayan bomba ve otoparktaki son bombalı araç olayı çok daha önce farkedilebilir ve önlem alınabilirdi" dedi. Bayramdan sonra testi yapılacak kameranın fiyatının henüz belirlenmediğini ifade eden Akgül, güvenlik birimleri ve alışveriş merkezlerinden çok büyük talep beklediklerini söyledi. Akgül, halen bazı otoparklarda kullanılan kameraları hakkında bilgi verirken de, "Araç otoparka girip çıkarken plakası çamurlu bile olsa röntgen ışınlarıyla görüntü alıyor. Otoparkta kaldığı süreye göre fiyat belirliyor. Çıkışta, girişten farklı plaka takılmışsa o da anlaşılıyor" diye konuştu.

Terörist kumandayla artık mayın patlatamayacak

Musa Akgül ayrıca, uzaktan kumandalı mayınlarla askerlerin şehit olmasını engellemek amacıyla, camilerde cep telefonlarının çalışmasını engelleyen sistemin çalışma prensibinden hareketle frekans bozan yayın yapan bir ürün geliştirmek için çalışıyor. Askeri araca takılacak verici, frekans kirliliği yaratarak 50 metrekarelik alan içinde uzaktan kumanda veya cep telefonu kullanımını etkisiz hale getirecek. Musa Akgül, "Ürünümüz yarı elektronik hale geldi. Talep olursa yayını çok rahat bozarız. Bu ürüne ticari bakmıyor, 10 lira bile gelir düşünmüyoruz" dedi.

Silahlara 'kara kutu' takacak

Karamanlı girişimcinin üzerinde çalıştığı bir başka konu ise, silahlara çip yerleştirmek. Silahın içine konulacak çiple, bir silahın hangi tarihte kaç atış yaptığı belirlenecek. Atışın yapıldığı tarih ve saatin saptanması, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasında da önemli rol oynayacak. Akgül'ün iddiasına göre, tabanca suya atılsa bile, çipi zarar görmeyecek. Patent için başvuran Musa Akgül, "Uçağın kara kutusu gibi bir şey. Silah ruhsatları yenilenirken çipi okunarak, hangi tarihte kaç atış yapıldığı kolaylıkla öğrenilebilecek. Faydalı model diye başvuruda bulanacaktık, 'patent için başvur" dediler. Başvurumuzu yaptık" dedi.



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,538 µs