En Sıcak Konular

Putin'le Papa Ukrayna'yı konuştu

11 Haziran 2015 11:52 tsi
İtalya'ya bir günlük yoğun programla giden Putin, Vatikan'da Papa Franciscus ile Ukrayna konusunda görüş alışverişinde bulundu

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

İtalya ve Vatikan’a günü birlik temas için yoğun bir program dahilinde giden Putin, Papa ile Vatikan’daki buluşmasına 1 saat rötarlı gitt. İki lider arasındaki görüşme 50 dakika sürerken, Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi görüşmenin Ukrayna krizi ve ortadoğudaki meselelere odaklandığından bahsetti.
Sözcü Lombardi, Papa’nın Putin’e Ukrayna krizi konusunda, “Barışı sağlamak için içten ve büyük bir çabayla uğraşmak gerektiğini ve tüm taraflara Minsk anlaşmasına uyma çağrısı yaptığını” söylediğini aktardı.

Lombardi, iki liderin ortadoğuda özellikle Suriye ve Irak’ta uluslararası camianın somut katılımı ile özellikle Hristiyanlar da dahil olmak üzere toplumun her kesimine yaşam için acilen barışın sağlanmasını onayladıklarını dile getirdi.

Vatikan Sözcüsü, iki liderin, bölgedeki acil insani yardım üzerinde de durduğunu ve tüm tarafların katılımıyla insani yardıma erişimin sağlanmasının kolaylaştırılmasını konuştuklarını aktardı.
Putin ve Papa Franciscus, daha önce Kasım 2013’te Rus liderin ilk kez Vatikan’ı ziyaret etmesiyle görüşmüştü.

Bu arada Putin, Papa ile görüşmesinden önce Roma’daki temaslarında İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir araya geldi.

Putin, "yıldırım seyahat" olarak planlanan İtalya ve Vatikan gezisinin sabahki bölümünde İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile birlikte Milano EXPO fuarındaki Rus ve İtalyan standlarını ziyaret etmiş ve baş başa görüşmüşlerdi.

Vladimir Putin, burada düzenlenen basın toplantısında ülkesine Ukrayna krizi dolayısıyla uygulanan yaptırımların İtalyan şirketlerini de zarara uğrattığını bunların ya kaldırılmaları ya da yeniden düzenlenmeleri gerektiğini ifade etmişti.

Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,915 µs