En Sıcak Konular

Ahmedinejad, New York'ta ABD'yi eleştirdi!

25 Eylül 2007 08:47 tsi
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu toplantıları için geldiği New York'taki ilk açıklamalarında, İsrail'i işgalci olmakla ve ırkçılıkla suçladı.

New York ziyaretinin başında Siyonizm karşıtı bir Yahudi grubun önde gelen isimleriyle görüşen Ahmedinejad, Washington'daki Ulusal Basın Kulübüyle video konferans aracılığıyla basın toplantısı düzenledi.
     
Ahmedinejad, ''İsrail rejimini, işgal ve ırkçılık üzerine kurulduğu için tanımıyoruz'' dedi ve Suriye ile Lübnan'ı işaret ederek, İsrail'in sürekli olarak komşularına saldırdığını söyledi. İran Cumhurbaşkanı, ''İsrail, insanları öldürüyor, insanları evlerinden sürüyor'' diye konuştu.
     
ABD'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Ahmedinejad, Washington'ın dünyayı yönetmeye çalışma biçimine karşı olduklarını, bu yöntemin yanlış olduğunu düşündüklerini belirterek, ABD'nin yönteminin savaşa, ayrımcılığa ve kan dökülmesine yol açtığını söyledi.
     
Bu arada, Columbia Üniversitesi'nin Dünya Liderleri Forumu için Ahmedinjad'ı konuşma yapmak amacıyla davet etmesi tepkilere neden oldu.
     
New York Daily News gazetesi, Ahmedinejad'ın New York'a gelişini baş sayfada ''Kötü (şer) adam indi'' başlığıyla duyurdu. Tepkilerin nedeni olarak da ''Nazilerin, Yahudi soykırımını inkar eden ve ABD'nin terörizmi desteklemekle suçladığı kişinin, ülkenin en saygın üniversitelerinden birinde kürsüye çıkarılmaması gerektiği'' görüşleri gösterildi.

ÜNİVERSİTEDE TEPKİLİ KARŞILAMA-

Ahmedinejad, gittiği Columbia Üniversitesi'nde de tepkilerle karşılandı.
     
Üniversite rektörü Lee Bollinger, İran Cumhurbaşkanını, ''Yahudi soykırımının abartıldığı'' ve ''İsrail'in haritadan silinmesi gerektiği'' gibi açıklamalarından ötürü, ''dar kafalı ve gaddar bir diktatör'' diye takdim etti.
     
Ahmedinejad da rektörün bu tutumuna ''Bu dostça olmayan karşılamanın etkisi altında kalmayacağım'' diyerek, doğrudan yanıt vermedi. Ahmedinejad, daha önceki açıklamalarıyla ilgili olarak bilgi eksikliğinin bulunduğunu, amacının bugün Filistinlilerin karşı karşıya bulunduğu haksızlıkların nedenini sorgulamak olduğunu belirtti.
     
   
 ''İRAN'DA EŞCİNSEL YOK"
     
Bu arada, İran Cumhurbaşkanı, üniversitedeki kısa konuşmasının ardından soru cevap bölümünde, ülkesinde eşcinsellere yönelik tutumla ilgili sorular üzerine ''İran'da eşcinsel olmadığını'' söyledi ve ''İran'da eşcinseller olduğunu kim söylemiş?'' diye sordu.
     
''İran'da böyle bir olay yok. Bunun olduğunu size kim söyledi bilmiyorum'' diye konuşunca üniversite salonundaki izleyicilerin gülüşmeleriyle karşılaşan Ahmedinejad, ''Sizin ülkenizdeki gibi İran'da eşcinseller yok'' ifadesini kullandı.

milliyet



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,193 µs