En Sıcak Konular

Akıl almaz katliam!

25 Eylül 2007 07:58 tsi
Akıl almaz katliam! Amerikan gazetesi Washington Post, ABD'nin Iraklı sivilleri "şeytani" bir planla öldürdüğünü ve onları direnişçi göstermek için yanlarına silah bıraktığını belgelerle ortaya çıkarttı...

Pentagon'da bir grubun teşvikiyle Irak'taki Amerikalı keskin nişancılar, çevreye silah, patlayıcı bırakıyor. Bunları alan Iraklıları vurup öldürüyor. Ölen sivilleri direnişçi göstermek için yanlarına silah bırakmak da yaygın bir yöntem.

ABD'nin Irak işgalinin tüyler ürperten bir yönü daha ortaya çıktı. Meğer Pentagon uzmanlarının tavsiyesi üzerine Amerikan keskin nişancıları Irak sokaklarına 'yem atıp', bunları toplamaya kalkanları öldürüyormuş.

Washington Post'un ele geçirdiği soruşturma belgelerine göre yem taktiği şöyle işliyor: Amerikalı keskin nişancılar, ateşleme kablosu, plastik patlayıcı ve askeri mühimmatı yem olarak bir yerlere bırakıyor. Iraklılar, cephaneliği bulup almaya çalıştıklarında düşman savaşçı olarak görülüp öldürülüyor. Amaç işgal güçlerinin düşmanlarını ortadan kaldırmak olarak gösteriliyor. Ama elbette tuzak sivil-direnişçi ayırımı da gözetmiyor.
Pentagon'un gizli programı, sivilleri öldürdükten sonra ölenlerin 'direnişçi' olduklarını ispat için üzerlerine silah ya da mühimmat yerleştiren üç keskin nişancıyla ilgili soruşturmayla ortaya çıktı. Kaç keskin nişancının bu işe bulaştığı ve kaç Iraklının öldürüldüğü bilinmiyor.


'Bize karşı kullanacaklar'
Soruşturmaya uğrayan keskin nişancı timinin komutanı Yüzbaşı Matthew Didier yeminli ifadesinde "Basitçe yemi bir yerlere bırakıyoruz. Bunu düşmanı yok etmek için kullanacaklarını biliyoruz. Sonra o nesneyi izliyoruz. Bir kişi bunu bulduğunda alıp götürmeye çalışıyor. O zaman biz saldırıya geçiyoruz. Bu, o nesneyi Amerikan güçlerine karşı kullanacaklarının bir işareti" diyor.

Didier'e göre, Pentagon Asimetrik Savaş Grubu ocakta nişancı birliğini ziyaret edip yem taktiğini salık vermiş. Grup, nişancılara patlayıcı malzemelerle dolu kutular bırakmış. Askerlere göre, bu programı bilen bir düzine keskin nişancı var. Fakat amacından habersiz olsalar bile, Pentagon uzmanlarının birliğe bıraktığı kutuları bilmeyen yok gibi.

'Boyalı Şeytanlar'
Tim üyeleri, ABD'nin cephede kayıplarının artmasına koşut olarak, komutanlarından daha fazla direnişçi avlamaları yönünde baskı gördüklerini anlatıyor. Birliğin üyesi Joshua Michaud, itiraflarında "İşimiz kötü şeyler yapan insanları yere indirmek. Buna intikam demek istemem, ama kötü adamları enselemenin bir yolunu bulmamız gerekiyordu" demiş.

Yüzlerine kaplan deseni yaptıkları için 'Boyalı Şeytanlar' olarak anılan keskin nişancıların normal görevi, savaş alanında direnişçileri takip etmek ve cephaneliklerini ortaya çıkarmak. Ama keskin nişancı Jorge Sandoval, çavuşun emriyle elinde orakla otları biçen bir Iraklıyı öldürmüş. Ardından 'tehlikeli terörist' sayılsın diye adamın çantasına direnişçilerin mayınlarda kullandığı bir bobin kablo yerleştirmiş. Evan Vela, aynı çavuşun emriyle Fırat'ın yakınında bir adamı öldürmüş. Ardından cesedin yanına bir Kalaşnikof bırakmış. David C. Petta ise taktiği, "Kötü bildiğimiz birilerini öldürüp de bunun için delil gösteremediğimiz zaman buna mecbur kalıyoruz" diye savunuyor. Ordu sözcüsü Paul Boyce da, "Düşman savaşçıları hedef alan özel yöntemleri tartışmayız. Vatandaşları öldürme yetkisi veren gizli program yok" dedi.

(Radikal)



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs