En Sıcak Konular

Avusturya'da göçmen protestosu

6 Haziran 2015 20:07 tsi
Avusturya'nın başkenti Viyana'da hükümetin göçmen politikasını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteride 6 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

 Avusturya'nın başkenti Viyana'da hükümetin göçmen politikasını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteride 6 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

Aşırı sağ görüşlü kişilerin oluşturduğu  Viyana Kimlik Hareketi üyeleri, hükümetingöçmen politikasını protesto etmek amacıyla yabancıların yoğun yaşadığı 10. Bölge'deki Columbusplatz Meydanı'nda toplandı.

250 kişilik grup, "Göçmenler dışarı", "Yeni sığınmacı istemiyoruz" ve "Bu ülke bizim" sloganları atarak, Reumanplatz Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Sosyal medya aracılığıyla örgütlenen sol görüşlü 600 kişilik grup da yürüyüşü engellemek için aynı bölgede bir araya geldi. Gruptakiler, "Müslümanlar ve göçmenler hoş geldiniz" ve "Naziler ve ırkçılar dışarı" sloganları atarak, protestocuların yürüyeceği yolu kapattı.

6 kişi hafif yaralandı

Bunun üzerine polis, Viyana Kimlik Hareketi üyelerinin yürüyüş güzergahını değiştirdi. Bariyerleri aşan karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan arbedede 6 kişi hafif yaralandı.

Polis, sağ görüşlülerin yürüyüşünü engellemeye çalışan gruba müdahale ederek, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada, bir eylemcinin attığı torpil nedeniyle tramvay durağının çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.

Sol görüşlü gruptakiler, "Viyana polisi ırkçıları koruyor" sloganı attı. Eylemler, polis kontrolünde yürüyüşünü tamamlayan sağ görüşlü gruptakilerin metroyla uzaklaştırılmasıyla sona erdi.

Çok sayıda polisin görev aldığı eylemler, helikopterle de takip edildi.

Olaylar nedeniyle bölge sakinleri, ev ve iş yerlerine gitmekte sıkıntı çekti, toplu taşıma araçlarının seferleri aksadı.

Viyana Kimlik Hareketi üyeleri, geçen hafta yabancıların çoğunlukta olduğu 10. Bölge'de göçmen karşıtı yürüyüş yapacağını duyurmuş, sol görüşlü gruplar da bu yürüyüşü engelleyeceklerini açıklamıştı.

AA



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs