En Sıcak Konular

"Muhalefet koalisyon hesabında"

31 Mayıs 2015 22:38 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimize kaşıkla verip kepçeyle geri alan siyaset anlayışının Türkiye'ye faturası çok ağır oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'ndaki İstanbul Ticaret Odası ödül töreninde yaptığı konuşmada, katılımcılarla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu, ödül töreninin ülke, millet ve ekonomi için hayırlara vesile olmasını diledi.

Küresel ekonomik krizin tüm yoğunluğuyla hissedildiği bir dönemde, Türkiye ekonomisinin rekor seviyelerde büyüme kaydettiğini ancak bu gerçeğe dahi sırtını dönenler olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'yi takip edenleri yanlış yönlendirmek için ülkeye yatırım gelmesini, sermaye gelmesini engellemek için, her türlü çaba gösterildi" dedi.

"Türkiye popülizmden çok çekti"

Türkiye'nin son 2 aydır seçim sürecinde olduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi partiler açıkladıkları seçim beyannameleriyle, mitinglerle, kampanyalarla yoğun bir şekilde sahadalar. Şahsen ben de bu süreçte gerek toplu açılış programları, gerekse teşekkür ziyaretleriyle vatandaşlarımızla, toplumumuzun çeşitli kesimleriyle bir araya geliyor, hasbihal ediyorum. Hem seçim sürecini hem de siyasi partilerin vaatlerini yakından takip ediyorum. Bazı siyası partilerin 1970 model, 1990 model popülist siyaset yöntemleriyle öne çıkmaya çalıştığını üzüntüyle görüyorum. Bu ülke, değerli arkadaşlarım, popülizmden çok çekti. Öyle ki 'bir veren ben 5 veririm', 'iki anahtar veririm', 'iki konut dairesi veririm' bunların hepsini gördük. Milletimize kaşıkla verip kepçeyle geri alan siyaset anlayışının Türkiye'ye faturası çok ağır oldu."

17-25 Aralık darbe girişimiyle Türkiye'nin milli kurumlarının, milli bankalarının, milli projelerinin ve milli itibarının hedef alındığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii bütün bunlar bize karşı olmaktan öte, aynı zamanda size, sizin gibi başarılı iş adamlarına, topyekün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına haksızlık ettiler. Ama biz bunların hiçbirine prim vermedik, hiçbirine 'eyvallah' demedik. Yere sağlam bastık, kararlı yürüdük, sizlere güvendik ve hamdolsun bugünlere ulaştık."

"Türkiye'de güçlü bir muhalefeti göremedik"

Erdoğan, siyasi hayatında, karşısında daima güçlü bir muhalefet görmek istediğini konuşmalarında ifade ettiğini belirterek, "Zira, demokrasi güçlü bir muhalefetle güçlenir, güç bulur ama maalesef Türkiye'de güçlü bir muhalefeti göremedik" diye konuştu.

"Muhalefet koalisyon hesabında"

Erdoğan, gündeminde yeni anayasa ve beraberinde başkanlık sistemi bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'nin rotasını 1990'lı yıllara çevirmek isteyen bir muhalefet anlayışı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bakınız ben '2023' diyorum bunun için 'başkanlık sistemi' diyorum. Muhalefet partileri, Türkiye'yi yeniden koalisyon dönemlerine döndürmenin hesabını yapıyor. Benim gündemimde, yeni anayasa ve onunla birlikte de başkanlık sistemi var. Türkiye'nin rotasını 1990'lara çevirmek isteyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. 'Eski Türkiye daha iyiydi' diyebilecek kadar kontrolü kaybetmiş durumdalar. Yeni Türkiye'nin karşısına alternatif olarak eski Türkiye'yi koyan bir anlayışla, 7 Haziran'da Türkiye seçime gidiyor."

AA



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs