En Sıcak Konular

Korkmaz kayıtlarını paralelci polis sildi

31 Mayıs 2015 10:09 tsi
Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili soruşturmada paralel ize rastlandı. İddiaya göre paralelci polis şefi E.S. olay anıyla ilgili bazı kamera görüntülerini sildirdi.

Eskişehir'deki Paralel Yapı soruşturmasında, Gezi Parkı olayları sırasında darp edilerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz olayına ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı. Önce Korkmaz'ın dövüldüğü fırına gelen bir polis şefinin güvenlik kamera görüntülerinin silinmesini istediği ortaya çıktı ardından o polisin paralelci istihbarat şefi E.S. olduğu ihtimali ağırlık kazandı. Bu arada, Korkmaz'ın ölümünün ardından "Bunu yapan kesinlikle Türk polisi değil, olaya birtakım kişiler karıştı. Beni yanılttılar. Aşağı yukarı 40 civarında kamera görüntüsü topladı arkadaşlar. O muallak kişilerin kim olduğuna yönelik tespit yapılamadı" diyen Vali Güngör Azim Tuna da olaydaki paralelci polis parmağını bulmak için idari soruşturma talimatı verdi. Dönemin istihbarat şube yetkilileri, Vali'ye kasıtlı olarak yanlış bilgi verip kumpas kurmakla suçlanıyor. Mülkiye müfettişleri bu suçlamaların arkasındaki gerçekler üzerinde yoğunlaşıyor.

VALİNİN YANILTILDIĞI AN

Valinin olaydaki paralel parmağını gösteren açıklamaları tartışılırken olaya ilişkin dava 21 Ocak 2015'te karara bağlanmış, davada, Korkmaz'ı darp ettiği iddiasıyla yargılanan polis memurları Mevlüt Saldoğan, Yalçın Akbulut, fırıncı İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar 3 yıl 4 aydan 10 yıla kadar hapis cezalarına çarptırılmıştı Polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar ise beraat etmişti. İşte bu noktadan sonra SABAH, Eskişehir'deki Paralel Yapı'yla ilişkin soruşturmanın önemli detaylarına ulaştı. Olayın ardından Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü fırına gelen istihbaratçı polis şefi E.S.'nin güvenlik kamera görüntülerinin silinmesini istediği iddia edildi. Silinen görüntülerin kolaylıkla geri getirilebileceği, bilgisayar imha edilmeden görüntünün yok edilemeyeceği gözönüne alınarak, emniyet amiri E.S.'nin görüntüleri sildirmesindeki amacın yok ettirmek olmadığı öne sürüldü.

'NET ŞEKİLDE ANLAŞILACAK'

E.S. ile eski istihbarat şube müdürü M.A. başta olmak üzere istihbarat şube görevlilerinin ildeki usulsüz dinleme olaylarında da aktif rol aldığı belirlendi. Eskişehir'deki birçok yasadışı olayda aynı kişilerin ortaya çıkması üzerine, bu kişilerin Paralel Yapı bağlantıları incelemeye alındı. SABAH'a konuşan Vali Tuna, soruşturma talimatını kendisinin verdiğini doğruladı. Tuna, "Gezi olayları sırasında Eskişehir'e yeni atanmıştım. Yaşananları anlamaya çalışıyorduk. Olaylar, devlet otoritesini sarsacak boyutlara ulaşmıştı. Ben de görevim gereği kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettim. Ancak gelinen noktada, o dönem beni bilgilendiren emniyette sıkıntılar olduğu ve yanıltıldığım şüphesi ortaya çıktı. Bunun araştırılması için soruşturma talimatı verdim. Soruşturma sonuçlandıktan sonra olay daha net bir şekilde anlaşılacaktır" dedi.

'BİLİRKİŞİ SİLDİ' DEDİLER

 
Korkmaz'ın hayatını kaybettiği sokakta bulunan Harman Ermek Fırını'nın güvenlik kamerası harddiski, bilirkişi Serkan Uğurluoğlu'ya verilmişti. Uğurluoğlu, raporunda, "Fırına ait disk boştur" demişti. Ardından aynı hardisk, Jandarma Kriminal Dairesi'ne gönderilmişti. Korkmaz'ın dövüldüğü ana ilişkin görüntüleri kurtararak geri getiren jandarma, hazırladığı raporunda, kayıtların dört kez silindiğini tespit etmişti. Hakkında dava açılan bilirkişi "Rapor düzenlemek amaçlı hard diskleri bilgisayarıma taktım, herhangi bir veri göremedim. Bu kez hard diskleri kameraya takarak cihazın menüsünde görmek istedim ancak yine göremedim. Veri göremeyince de 'Veri görülememiştir' diye rapor düzenledim" demişti.

Sabah



 

Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs