En Sıcak Konular

'Aile sigortasını getireceğim'

31 Mayıs 2015 09:12 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "4 yıl içinde bu güzel ülkede, şanlı bayrağımın altında hiçbir aile, 'Ben yoksulum' demeyecek. Aile sigortasını getireceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Ereğli ilçesinde düzenlenen mitingde, madencilere hiç endişe etmemeleri gerektiğini, eski başbakanlardan, merhum Bülent Ecevit'in geleneğinden geldiklerini, emekten ve alın terinden yana olduklarını söyledi.
 
Türkiye Taşkömürü Kurumunu (TTK) eski görkemli günlerine ulaştıracaklarını, kim üretiyorsa yanında olacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Kimse endişe etmesin, büyümeden, kalkınmadan, refahtan herkes payını alacak. İşçisi, emeklisi payını alacak. Çiftçi payını alacak ama üreterek alacak, kazanarak alacak. Zonguldak'ta söz vermiştim, CHP iktidarında ilk bir yıl içinde 5 bin işçi alacağız" ifadesini kullandı.
 
Miting alanındakilerden, iktidara 13 yıl süre verdiklerini, bu hükümetlerin 13 yılda yoksulluğu ve işsizliği bitiremediğini, aylığı bin liranın altında 8 milyon emekli yarattığını, yanlış politikalar sonucunda 2 milyon Suriyeli kardeşlerinin olduğunu söylemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
 
"13 yılda 2 milyon Suriyeli kardeşimize 5,5 milyar dolar para harcandı, 13 yılda Türkiye'de pek çok sorunun kaynağı oldular' diyeceksiniz. Ben 13 yıl istemiyorum. Ben sadece ve sadece 4 yıl istiyorum. Bu ülkeyi adam gibi yöneteceğim. 4 yıl içinde bu güzel ülkede, şanlı bayrağımın altında hiçbir aile, 'Ben yoksulum' demeyecek. Hiçbir ailede bir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile sigortasını getireceğim."
 
Emeklilere çağrı
 
Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada da iktidara geldiğinde her kuruşun hesabını millete vereceğini söyledi.
 
Türkiye'de 8 milyon emeklinin bin liranın altında aylık aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Dedik ki 'refahı tabana yayacağız'. Kime vereceğiz, Türkiye nüfusunun yüzde 1'i servetin yüzde 54,3'üne sahip diye onlara verecek değiliz, kime vereceğiz 11 milyon emekliye vereceğiz. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda vereceğiz. İki maaş ikramiye çatlasalar da patlasalar da vereceğim" diye konuştu.
 
Emeklilerden 1 oy fire bile istemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hepinizin oyunu istiyorum, 'dur' deyin, 'yeter' deyin, 'bıktık' deyin. 13 yıldır yönetiyorlar seni perişan ettiler. Emekli kardeşim, saraya gelince para var, yandaşa gelince para var, Suriyeli kardeşlerime gelince para var, herkese para var, emekliye gelince para yok. O zaman 11 milyon emekli şunu söyleyecek,  'Herkese para var bana gelince yok. 7 Haziran'da da benden san oy yok bu kadar basit" diye konuştu.

aa

 

Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs