En Sıcak Konular

Türker, Kenan Evren'in ölümüne ne dedi?

10 Mayıs 2015 14:53 tsi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Utku Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışında konuştu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatıyla ilgili, "Bu konuda biz Müslümanlara düşen şey, bir kişi vefat ettikten sonra 'Allah rahmet eylesin' deyip, hakkımızı helal etmektir. Ama onun fikirlerini, düşüncelerini hayatta kalarak yürütenleri şu anda affedemeyiz" dedi.
 
Partisinin Utku Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada dün akşam vefat eden Kenan Evren'e Tanrı'dan rahmet dilediğini ifade ederek, "Dün akşam, bugünü şekillendiren, bugünkü sıkıntıların nedeni olan eski Genelkurmay Başkanı daha sonra Devlet Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren vefat etmiştir. Müslüman olarak kendisine Tanrı'dan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Türker, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bu konuda biz Müslümanlara düşen şey, bir kişi vefat ettikten sonra 'Allah rahmet eylesin' deyip, hakkımızı helal etmektir. Ama onun fikirlerini, düşüncelerini hayatta kalarak yürütenleri şu anda affedemeyiz. Kalanlara 'siz de bir gün öleceksiniz, onun fikirlerini devam ettirmeyin' diyoruz. Biz DSP'liler dini geleneklerimizi, vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Geçmiş, geçmişte kalmıştır diyoruz. Ama o geçmişten bugüne devredeceklerin de takipçisi olacağımızı ve onları savunanların hayatta oldukları sürece karşılarında olacağımızı belirtmek istiyorum."
 
Türker, seçim bildirgelerinde yer alan asgari ücretin 2 bin lira olmasına ilişkin vaadini de hatırlatarak, "Bu proje ile birlikte Türkiye'deki bütün ücret ve maaşların 2 bin lirasını vergiden muaf tuttuğumuz zaman, sosyal güvelik kesintisi hariç olmak üzere işverene yük getirmeyecek. İşveren herhangi bir finansman sıkıntısıyla karşı karşıya kalmayacak" diye konuştu.
 
Geçen yıl mayıs ayında Soma'da yaşanan maden faciasının taşeron sisteminin sonucu olduğunu savunan Türker, bu sistemi ortadan kaldıracaklarını da sözlerine ekledi.

aa


Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs