En Sıcak Konular

Demirtaş: Türkiye'nin önüne yeni bir yol açılacak

10 Mayıs 2015 13:10 tsi
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ''Türkiye'nin her yerinden HDP'yle yükselecek. Herkes, artık Türkiye'de büyük bir değişime hazır olmalıdır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran'da Türkiye'nin önüne yeni bir yol açılacağını belirterek, "Yeni yaşam umudu, Türkiye'nin her yerinden HDP'yle yükselecek. Herkes, artık Türkiye'de büyük bir değişime hazır olmalıdır" dedi.
 
Esenyurt'ta iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Demirtaş, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.
 
Halk partisi olarak, demokratik bir örgütlenme olarak kurulduklarını ve bu günlere geldiklerini ifade eden Demirtaş, "Halkın desteğiyle, kendi öz gücüyle var ettiği bir partiyiz. Hiçbir zaman devletin yardımını almadan partimizi bugün Türkiye siyasetinin merkezi haline getirdik. Sizlerin özverili sahiplenmeniz olmasa, HDP'yi sokaktan var edenler olmasa bu partinin var olması imkansızdır" diye konuştu.
 
Türkiye'deki kutuplaşma, kamplaşma ve gerilim siyasetini bitirmeye çalıştıklarını savunan Demirtaş, "Bu sistemin zulmünü yaşamış, mağduru olmuş herkes, tanığı olmuş, acısını yüreğinde hissetmiş herkes artık Türkiye'nin kurtuluşunun HDP'nin çizgisinde olduğunu görüyor ve anlıyor. HDP'nin bu seçimdeki varlığı bütün halklar için büyük bir umut olmuştur" ifadelerini kullandı.
 
Demirtaş, hükümetin, HDP'nin parlamentoya girmemesi için elinden geleni yaptığını iddia ederek, şöyle devam etti:
 
"Bırakın HDP'yi, bugün yüzde 1 oy alan partilerin bile meclis dışında kalması büyük bir haksızlıktır. Saadet Partisi, oyu yüzde 2 olur, yüzde 5 olur ama barajın altında kalıp parlamentoya girmemesi büyük bir haksızlıktır. O partiye gönül veren insanlar var. Fakat görünen o ki giremeyecekler. Bu büyük bir adaletsizlik. Bir oy bile veriyorsa insanlar, temsilcisini parlamentoda görmek onun hakkıdır. Biz Türkiye'nin barışı adına, birlikte yaşam adına, büyük bir çabayla her tarafta büyük bir kucaklaşmayı gerçekleştirmek için uğraşıyoruz."
 
Demirtaş, HDP olarak 7 Haziran'daki seçimlerde barajı geçeceklerine inandıklarını belirterek, "İçiniz rahat olsun. Barajı da aşacağız. Bizim barajı aşmamız ülkenin nefes alması demektir. Asıl kötü olan biz ve bizim gibi partilerin parlamento dışı kalmasıdır. Bu demokrasi açısından son derece kötü bir sonuçtur. Biz kimsenin tavuğuna kışt dememişiz. Biz kimsenin dilini, kültürünü yasaklamamışız. Biz ezilen, mazlum halkların temsilcisiyiz. Haklıyız, buna güveniyoruz" dedi.
 
"Türkiye'nin önüne yeni bir yol açılacak"
 
Demirtaş, HDP olarak uzattıkları kardeşlik ve barış elini tutacak ellerin olduğunu bildiklerini vurguladı. Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"7 Haziran'da Türkiye'nin önüne yeni bir yol açılacak. Yeni yaşam umudu, Türkiye'nin her yerinden HDP'yle yükselecek. Bu ülkenin helal lokma yiyenleri arkamızdadır. Onların dualarıyla bizler yol yürüyoruz ve onları 7 Haziran'dan başlayarak, mahcup etmeyecek bir siyaset ortaya koyacağız. Herkes, artık Türkiye'de büyük bir değişime hazır olmalıdır. Eski zübük tarzı siyaset bitiyor. Artık halk siyaseti başlıyor. HDP artık geri dönülmez bir şekilde Türkiye siyasetine damgasını vurmuştur. Bizim arkamızdan gelecek nesiller de, Türkiye'yi artık HDP çizgisiyle yönetecekler."
 
Demirtaş, yoksulluğun olmadığı, adil bir dağılımın bulunduğu, herkesin barış içinde yaşayacağı bir ülke kuracaklarını kaydederek, "HDP bu seçimde geri dönülmez bir şekilde parlamentoda varlığıyla birlikte yolunu açmış olacak. Yalan siyaset, çirkin siyaset bütün bunlar Türkiye'nin kaderi değil. Bütün bunları değiştirmek bizim elimizdedir" şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin huzuru, barışı ve kardeşliği için meydanlarda seçim kampanyası yaptıklarını ifade eden Demirtaş, "HDP barajın altında kalırsa AKP Türkiye'nin canına okuyacak. Biz meydanlarda doğruyu anlatıyoruz. Onlardan da isteğimiz halkı germesinler. Bu gerilim, bu kutuplaşma kimseye yaramaz. 8 Haziran'da yine yüz yüze bakacağız" dedi.
 
Demirtaş, programda partiye katılanlara rozetlerini taktı.

aa


Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,574 µs