En Sıcak Konular

'Maskeni indir karşımıza öyle çık'

10 Mayıs 2015 08:58 tsi
'Maskeni indir karşımıza öyle çık' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Mersin mitinginde konuştu.


Başbakan Davutoğlu, "Demirtaş, batıda barış sözcülüğü, doğuda terör sözcülüğü yapma. Maskeni indir, karşımıza öyle çık" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Mersin mitinginde yaptığı konuşmada, bir taraftan demokrasiyi kökleştirirken diğer taraftan kardeş kardeşe, omuz omuza yaşayacaklarını, yeni Türkiye'yi inşa edeceklerini söyledi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır" dediğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Ey Mersin, Kudüs kimin kutsal mekanıdır? Bizim. 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen bu gafile haddini bildirecek misiniz? Türkmen, Kürt, Arap yiğitler, 'Kudüs bizim kutsalımızdır' diyecek misiniz? Toroslar çökmedikçe, Akdeniz kurumadıkça, gök yere inmedikçe hiçbir şekilde Kudüs'ün İslam karakterinin değişmesine izin vermeyeceğiz. Gök yere iner mi, Toroslar diz çöker mi, Akdeniz kurur mu? İşte bizim inancımız da kurumaz, bizim inancımız da bizim örfümüz de diz çökmez."
 
Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İsrail'de niye büyükelçimiz yok" diye sorduğunu aktararak, şunları söyledi:
 
"İsrail'de niye büyükelçimiz olmadığını anlaman için çok uzun düşünmene gerek yok. Sadece Mavi Marmara'yı düşün yeter. Nerede olduğunu bilmezsin ama Mescid-i Aksa'yı düşün yeter. Bir kez daha Mersin'den haykırıyoruz, yiğitler, bacılar, zalime karşı dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden razı mısınız? Zalime karşı dimdik durmaya devam edecek miyiz? Mazluma sahip çıkmaya devam edecek miyiz? Bunlara bakmayın, bunlara. Kudüs'ü bilmez ki Kılıçdaroğlu. Mersin'e geldi, 'Güneydoğu'nun incisi güzel Mersin' dedi. Mersin'in nerede olduğunu bilmeyen, Kudüs'ün nerede olduğunu bilir mi? Öğrenecek ama söyleye söyleye öğreteceğiz. Bilmiyorlar ama öğreteceğiz. Buraya gelirse Arslanköylü bacılarımızı getirin de bir ders versin ona, demokrasi dersi versin. Bacım, 'Gelmesin' diyor, gelebilir ama sizden ders almaya gelsin. Mersinliye kimse ders veremez."
 
"Nereye gitti bu CHP'nin paraları"
 
CHP'nin "Milletçe alkışlıyoruz" sloganıyla başlattığı reklam kampanyasına da değinen Davutoğlu, "Durdu o kampanya. Amerika'dan gelen o reklamcıya ne kadar para verdi, CHP'lilerin de bunu sorması lazım. Amerika'dan bir reklamcı getirdin, bir reklam başlattın, yalancının mumu yatsıya kadar sürermiş, bunun propagandası öğlende söndü. Bir daha bahis açılmadı. Nereye gitti bu CHP'nin paraları" ifadesini kullandı.
 
"Böyle iki yüzlülük olmaz"
 
Davutoğlu, HDP ve CHP liderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı ve imam hatip okullarını kapatacağı söylemlerini hatırlatarak, "Bir daha bu milletin dini ve inancıyla oynanmasına izin verir miyiz? AK Parti'yi bunlar karşısında güçlü kılmaya var mısınız? Mersin'i, Bitlis ile Diyarbakır ile Edirne ile Konya ile kardeş kılmaya var mısınız? Kardeşliğimizi ebedi kılacak mıyız?" diye konuştu.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenen Davutoğlu, şunları söyledi:
 
"O zaman Demirtaş, batıda barış sözcülüğü, doğuda terör sözcülüğü yapma. Bazı sorular soruyorum Demirtaş'a. Burada Mersin'de Kürtler, Yörükler, Araplar barış içinde yaşıyor. Buraları karıştırmayın. Doğuyu, güneydoğuyu karıştırmayın. İlk sorum şudur. Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Neden inmiyor barış için çalışmıyor? Yine soruyorum. Niye 6-7 Ekim olaylarında doğu ve güneydoğudaki kardeşlerimizi acı içinde inletecek şekilde sokaklara çıkardın insanları? Yasin Börü diye 16 yaşındaki civan gibi bir delikanlıyı 4. kattan atanları neden lanetlemedin? Seçim yaklaşınca terör sözcüsü, bitince barış sözcüsü. Böyle iki yüzlülük olmaz. Maskeni indir. Karşımıza öyle çık"
 
Davutoğlu, AK Parti denilince akla siyasi ahlak, erdem ve mahviyet geldiğini belirterek, "Siz hiç AK Parti’nin emanete ihanet ettiğini duydunuz mu, sizin verdiğiniz emanete sahip çıktık mı, bize güveniyor musunuz? Güveniniz tam yerindedir. Bilin ki Toros Dağları çökmedikçe, Akdeniz kurumadıkça emanetinize bir saniye dahi ihanet etmeyiz, emanetinizi sahipsiz bırakmayız" dedi.

aa


Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs