En Sıcak Konular

Nabi Avcı: Dershaneler dönüşmeyecek

8 Mayıs 2015 14:43 tsi
Milli Eğitim Bakanı, Nabi Avcı, "Paralel yapı" olarak nitelediği Hizmet Hareketi'ne yakın dersanelerin dönüşmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Avcı'nın dersanelerin kapatılmasına gelen tepkiler üzerine kimsenin mağdur edilmeyeceği vaadiyle de çelişen b

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Paralel Yapı bağlantısı saptanan dershanelerin özel okul dönüşümüne izin verilmeyecek." dedi.
'Havuz medyası' olarak tanınan Sabah'a açıklama yapan Bakan Avcı, "Paralel Yapı'ya yakın dershaneler dönüşme şartlarını taşımıyorlarsa dönüşemeyecekler. Paralel Yapı'nın dershanesi ya da kurumu olduğunu bilirsek ve bunu kanıtlarsak ki, bunu kanıtlamak da o kadar zor değil o bilgileri değerlendiriyoruz ona göre ruhsatlandırıyoruz." şeklinde konuştu.

MEB, DERSANELERİ FİŞLEMİŞ

Bakan Avcı'nın, "Paralel Yapı'nın dershanesi ya da kurumu olduğunu bilirsek ve bunu kanıtlarsak ki, bunu kanıtlamak da o kadar zor değil" ifadesi dersanelerin fişlendiğini ortaya çıkardı.

"KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK" DEMİŞTİ

Bakan Avcı, daha önce ise dershanelerin kapatılmasına gelen yoğun tepkiler üzerine bu kurumların personelinin mağdur edilmeyeceğini söylemişti. Avcı, "Dershaneler dönüştükçe personelleri de onlarla beraber dönüşecek ve yeni statüler kazanacaklar. Ancak dönüşüme ayak uyduramayan dershanelerin personelini de mağdur etmeyeceğiz... Velilerimiz endişe etmesinler, öğretmenlerimiz endişe etmesinler, öğrencilerimiz, dershane çalışanlarımız endişe etmesinler, hiç kimse mağdur edilmeyecek.” demişti.

Bakan Avcı’nın “6 yıl sigorta şartını yerine getiren dershane öğretmenleri MEB bünyesine alınacak” sözü de asılsız çıktı.

Avcı'nın dersanelerin fişlendiğini belirten ve dersanelerin kapatılmasına gösterilen tepkiler üzerine 'Kapatma değil dönüşüm' açıklamasının asılsız olduğunu kanıtlayan ilgili açıklaması şöyle:

"Dönüşüm için şu ana kadar 2 bin 206 kurum başvurdu. Bunların 2 bin 174'ü kabul edildi. Müracaat eden dershanelerin, kurumları; mali yapılarından, kaçak işçi veya öğretmen çalıştırıp çalıştırmadıklarına kadar tüm özellikleriyle değerlendiriyoruz. Bu araştırmalar neticesinde izinler veriliyor.

Paralel Yapı'ya yakın dershaneler dönüşme şartlarını taşımıyorlarsa dönüşemeyecekler. Paralel Yapı'nın dershanesi ya da kurumu olduğunu bilirsek ve bunu kanıtlarsak ki, bunu kanıtlamak da o kadar zor değil o bilgileri değerlendiriyoruz ona göre ruhsatlandırıyoruz."

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs