En Sıcak Konular

Kapalıçarşı'daki eylem

22 Nisan 2015 14:13 tsi
Sandal Bedesteni'ndeki 80 iş yeri, polis eşliğinde tahliye edildi

Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'ndeki 80 iş yeri tahliye edildi.

Esnaf, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait dükkanlar için Fatih Kaymakamlığının tahliye kararı doğrultusunda, çevik kuvvet polisi eşliğinde dükkanlarını boşalttı.

İş yerindeki eşyalar da çalışanların gözetiminde kamyonlara yüklenerek depolara kaldırıldı. Dükkanlarından çıkarılmalarına tepki gösteren bir grup esnaf, bedestenin kapısında eylem yaptı.

Yaklaşık 25 yıldır Sandal Bedesteni’nde esnaflık yaptığını belirten Hayrettin Öztürk, “Şu anda bir rüya görmüş gibiyim. Biz ne yaptıysak, Vakıfların dediği oluyor. Çek var, senet var. Bu yıl için stoklara mal aldık, bu malı nasıl eriteceğiz. Kime satacağız, şaşırmış durumdayız" dedi.  

Kapalıçarşı'daki iş yerlerinden tahliye edilmeleri nedeniyle gözyaşlarını tutamayan Erman İpço da dün akşam saatlerinde esnaf arkadaşlarıyla kendilerini dükkanlarına kilitlediklerini ifade ederek, şunları anlattı:

"İş yerlerimizi boşaltmamak için dükkan kapısına dayandığımızda polis kapıyı patlatacağını ve kaçmamız gerektiğini söyledi. Biz de ‘kaçmıyoruz’ dedik. Ya Allah Bismillah sesleriyle kapıya dayandık. 'Burası Osmanlı’nın mirasıdır, ecdadın mirasıdır, yıkamazsınız’ dedik ama tarihi önemi bulunan kapıyı patlattılar. Biz de çıkmak zorunda kaldık."

- "Hukuki süreç devam ediyor"

Sandal Bedesteni Koruma, Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği temsilcisi Murat Çetin ise iş yerlerinin boşaltılmasının tahliye anlamına gelmediğini, hukuki sürecin devam ettiğini vurguladı.

Çetin, protestolarının süreceğini dile getirdi.

CHP İstanbul milletvekili adayı Cem Tüzün de Kapalıçarşı’yı içeresindeki küçük bir esnaf grubunun önemli bir ticari alan haline getirdiğini belirterek, "Burayı Kapalıçarşı yapan içindeki küçük esnaftır. Buradan esnafı uzaklaştırıp, yerine uluslararası bağlantıları olan büyük sermaye gruplarının el koymasını sağlarsanız, abidik gubudik alışveriş merkezlerinden farkınız kalmaz. İstanbul’un kimliği ile böyle oynanmamalıdır” ifadelerini kullandı.  

Sandal Bedesteni'ndeki esnaf dün Fatih Kaymakamlığının tebligat kararına tepki göstererek eylem yapmış, olayda gözaltına alınan 20 esnaf ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

AA



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs