En Sıcak Konular

Mehmet Atalay kalp krizi geçirdi

10 Nisan 2015 15:29 tsi
AK Parti'den Trabzon Milletvekili aday adayı olan ancak aday listesine giremeyen Basın İlan Kurumu eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, kalp krizi geçirdi. Atalay'ın yattığı hastaneden yapılan açıklamada iki kez kalbinin durduğu belirtildi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü iken AK Parti'den Trabzon milletvekili aday adayı olan ancak aday listesine giremeyen Mehmet Atalay, kalp krizi geçirdi. Atalay, uzun yıllar basın camiasında yönetici ve yazarlık yapmış, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nde milletvekili olmak için görev yaptığı Basın İlan Kurumu Genel Müdürü'nden emekliliğini de isteyerek istifa eden Atalay, ikinci kez Ak Parti'den Trabzon milletvekili aday adayı olmuş ve yine ikinci kez aday olarak seçilmemişti. Adaya olamamasının ardından Trabzon'dan İstanbul'a dönen Mehmet Atalay'ın İstanbul'daki evinde kalp krizi geçirdiği belirtildi.

2 KEZ KALBİ DURDU

Mehmet Atalay'ın son sağlık durumuyla ilgili hastaneden açıklama geldi.

9 Nisan Perşembe akşamı saat 22.10’da Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’ne şiddetli göğüs ağrısı ile başvuran ve kalp krizi geçirmekte olduğu tespit edilen Mehmet Atalay ameliyat edildi. Ameliyatı gerçekleştiren Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Erek, Mehmet Atalay’ın sağlık durumu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Mehmet Atalay, dün akşam saatlerinde iki saattir devam eden göğüs ağrısı şikayetiyle acil servis ünitesine başvurmuştur. Kalp krizi geçirmekte olduğu tespit edilen hastamız hemen anjiyografi laboratuvarına alınmıştır. Bu sırada bir kez acil serviste, bir kez de anjiyo laboratuvarında olmak üzere 2 kez kalbi durmuş ve elektroşok verilerek çalıştırılmıştır. Koroner anjiyografisinde, kalpteki 3 ana damardan ikisinin tamamen tıkalı olduğu, diğerinin ise kritik derecede darlık gösterdiği tespit edilmiştir. Koroner anjiyografi sırasında kalp ritmi bloklanmış ve geçici kalp pili ile müdahale edilmiştir. Bu bulgular ışığında acil koroner bypass ameliyatı kararı alınmıştır. Gece 01.00’de ameliyata alınan hastamıza 5 damar koroner bypass ameliyatı yapılmıştır. Ameliyatı sorunsuz geçen hastamızın şu anda kalp cerrahisi yoğun bakım ünitesinde takibine devam edilmektedir.”

MEHMET ATALAY KİMDİR?

Trabzon 1965 doğumlu olan Mehmet Atalay, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesi'nde başlayan Mehmet Atalay Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazetede gazeteci ve yazarlık yaptı, daha sonra da Zaman Gazetesi'nde 1994 yılına kadar spor müdürlüğü görevini yürüttü.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlını Spor Danışmanlığı yaptı. Mehmet Atalay 2000 yılında Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü, 2003 yılında Başbakan Başmüşavirliği, ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Mehmet Atalay, bunun yanı sıra Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, Üniversiade Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeliği, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2009 yılında ayrıca Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatörlük görevine getirilmişti.

Mehmet Atalay evli ve 4 çocuk babası.

(CİHAN)

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,903 µs